Pe cine să aleagă tinerii Moldovei ?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Campaniile electorale sunt momente ideale pentru partide să tragă linie cu ceea ce au promis la ultimele alegeri, să dea restart și să vină în fața oamenilor cu noi angajamente. Partidul Liberal Democrat din Moldova s-a lansat în campanie electorală pe 12 octombrie 2014. Până a vorbi despre PLDM și tinerii din acest partid să tragem cu ochiul în ograda vecinilor unde, de obicei, iarba e mai verde.

PCRM – tinerii din principalul partid de opoziție sunt la cuțite cu tinerii din PLDM. Motive sunt multe, dar voi vorbi doar despre unul. În iunie și iulie 2009, când comuniștii, dragilor, aveau 60(!) de mandate în parlament, iar PLDM doar 15, tinerii au fost cei care prin campania Adevărul au adus 3 mandate în plus pentru partid. Cel puțin astea sunt afirmațiile aruncate de americani la scurt timp după formarea Alianței pentru Integrare Europeană.

Tinerii comuniști sunt invizibili pe rețelele sociale și în viața reală. Nu știu cu ce s-ar putea mândri cineva de 20 sau 30 de ani spunând că este comunist. Pe vremuri nucleul lor era format din tineri vorbitori de rusă și de oportuniști care vroiau să fie cât mai aproape de țâța guvernării.

PL – Am văzut-o cu toții pe Alina de pe locul 19. Tânără ne-pelistă pusă pe listă absolut din pod. Acuma, cu toții știm că Mihai Ghimpu este celebru în rândul activiștilor prin faptul că PL este cel mai pervers partid: culege voturile tinerilor pentru a pune oameni ajunși demult la vârsta a treia, cu tot respectul pentru dânșii, în funcții cheie în stat.

În anul 2014 nu mai văd nici un motiv pentru ca cineva să voteze pentru Partidul Liberal, mai ales dacă ținem cont de comportamentul lui Ghimpu cu tinerii peliști. I-a dat afară, le-a distrus organizația, i-a fugărit ca pe niște câini. Erau oameni cu entuziasm și tineri care dedicaseră zile și nopți pentru cauza românească, dar au fost exploatați pe nedrept.

PD – după anunțarea listei produsă de SRL-ul Democrat, tinerii din această grupare au rămas pe drumuri. Acum aceștia sunt absolut demoralizați și puși la pământ de show-ul făcut cu „alegeți candidații”. Oameni onești care au obținut mii de voturi nici n-au fost incluși, cel puțin de formă, pe locul 50 sau 60. Cunosc în Partidul Democrat mulți tineri onești, dar tot acolo sunt și pușcăriabili aruncați sus de tot pe listă pentru a obține imunitate de parlamentar și pentru a scăpa de urmărirea penală.

Cei care sunt membri într-un partid înțeleg logica construirii listei de candidați pentru parlamentare și respectarea criteriilor de performanță politică. Din păcate n-am văzut pe lista PD, nici pe locuri eligibile, nici pentru motivare tinerii democrați: președintele, vicepreședinții, cineva din birou ?

PLDM – În orice partid politic nu obții nimic fără efort și de multe ori simți că pentru fiecare centimetru de progres trebuie să lupți cu tot sistemul. Din fericire pentru Moldova și pentru tinerii din PLDM, Vlad Filat și cei din partid au înțeles că trebuie să pună tinerii să muncească. Biroul și Consiliul PLDM i-au inclus în primii 20 de candidați pe președintele de onoare al TLDM, George Mocanu, și pe vice-președintele TLDM, Mihaela Spătaru. Pe lista PLDM sunt mulți tineri din organizația de tineret ceea ce arată apreciere pentru munca depusă de acești oameni în ultimii ani și un credit de încredere pentru această campanie electorală.

Acestea fiind spuse îi îndemn pe toți cei interesați să urmărească pe site-ul CEC lista cu cei 103 candidați, de la fiecare partid și să se întrebe cine îi va reprezenta în următorul Parlament. După aceasta să acceseze acest link și să vină la prima activitate în cadrul Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii