Pe 2 februarie 2019, PNL a împlinit 12 ani de rezistență demnă, de la înregistrarea sa la Ministerul Justiției

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Albert EINSTEIN: ”Nu totul ce conteaza poate fi numarat și nu totul ceea ce se numara conteaza cu adevarat”

Nicolae STEINHARDT, ”Jurnalul fericirii”: ”In politica, nu trebuie intotdeauna sa ciștigi, ci sa iti mentii convingerile, pozitiile, sa incerci sa ai dreptate și sa demonstrezi mereu acest lucru”.

În poză: Ziua Europei, 9 Mai 2008. Hora Unirii

Hora-Unirii

Și cu această ocazie, conducerea PNL a publicat, în ultimele săptămâni, în ultimele zile mai multe materiale, inclusiv foarte mari, prin care a arătat și a oferit celor interesați, posibilitatea să citească, să se informeze și să mediteze asupra a ceea ce a însemnat istoria PNL.md din 2007 încoace și de chiar mai multă vreme.

Reiterăm, și cu această ocazie: PNL.md se revendică de la 1. Istoria națională, minunată, de modernizare și de Reintregire a României, a PNL de până la 1989. 2. PNL se revendică de la național-liberalii din perioada interbelică și a publicat (vom republica și acum) lista celor peste 550 de național-liberali persecutați, deportați, foști demnitari aleși între Prut și Nistru, ale căror nume sunt adunate din Cartea Memoriei în mai multe volume editată la Chișinău, ai căror unii nepoți și strănepoți sunt și azi membri ai PNL.md. 3. PNL se revendică de la efortul primelor două formule PNL din Basarabia, conduse de Andrei Iuri-Apostol, deputat, doctor în științe fizico-matematice, și de Mircea Rusu, deputat, doctor în economie, care au precedat actuala a treia formulă a PNL, condusă de Vitalia Pavlicenco, doctor în filologie. 4. PNL se revendică și își asumă scurta, dar demna istorie de rezistență de 12 ani, din 2017 încoace, obținând multe realizări politice și morale, de demnitate națională și de sorginte unionistă.

Vă mulțumim tuturor pentru rezistență! Să ne dorim succes în această campanie electorală crucială!

Chișinău, 2 februarie 2019,

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole