PDM a încheiat-o cu mascarada și se apucă de făcut lista pentru alegeri

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi am avut spre seară mai mult timp să mă uit pe site-urile de știri să văd ce se mai întâmplă în politica moldovenească și am dat peste precizarea bădărănească a lui Marian Lupu despre alegerile acestea interne ale lor și despre lista pentru alegerile parlamentare.

Marian Lupu a declarat, pentru Publika TV, că PDM totuși va lua în considerație lista celor propuși, însă locul în listă va fi decis de Consiliul lor politic, nu de către membrii partidului, care au fost la vot duminica trecută.

Declarația: ”Consilul Naţional va veni cu anumite ajustări fiindcă trebuie să asigurăm o proporţionalitate. Nu se poate să fie pe listă doar oameni din Chişinău. Trebuie să fie şi din nord, centru, sud. La fel este şi criteriul de gen. Nu se va putea întâmpla ca femeile să fie după locul 70, 80. Vom atrage atenţie şi la aspectele profesionale. Avem nevoie de medici, pedagogi, jurişti. Este important să avem resurse profesionale. Aceste ajustări vor fi discutate doar în cadrul listei de 103”. Sursa: Publika.md

Mai mare bădărănie nu am văzut în viața mea, și cred că nimeni nu a văzut așa ceva în politica moldovenească, chiar dacă alegeri interne au fost făcute pentru prima oară. Cum naiba să chemi oamenii la votare și să nu pui în fruntea listei sau printre cei cu șanse anume acele persoane care merită? Pentru ce toată mascarada aceasta cu votarea internă, ca până la urmă ordinea să fie făcută de o mână de oameni, condusă și cu obligații față de cineva?

Acum acea persoană care este de undeva de la Nord sau Sud, care s-a remarcat în zona sa, cum va privi la PDM și la liderii acestui partid dacă având mii de voturi va fi pus pe locul 20 sau 100? De ce să te implici în ordinea de pe listă și de ce să nu pui cum s-a votat, conform numărului de voturi? Oare nu pentru aceasta s-a lucrat?

În continuare, Lupu face încă o precizare, la fel de…, precum că lista conține doar numele persoanelor propuse să devină deputați, iar alte persoane, care nu au fost propuse duminică, nu vor fi incluse pe lista electorală din această toamnă. Respectiv, Marian Lupu deja ne anunță că un om, bine pus pe lângă conducerea partidului, va ajunge să fie numărul doi sau trei în listă chiar dacă a acumulat la alegerile interne un singur vot. Acum înțelegem că tot circul a fost pentru a propune candidații, nu și ordinea, iar numărul de voturi nu contează deloc. Această temă rămâne la latitudinea conducerii și nimeni nu mai are voie să se implice aici, din câte înțeleg. Da, e prostie totală, dar explicată cu atâta precizie de președintele PDM.

Am scris în dimineața aceasta pe Facebook că alegerile interne din PD s-au soldat cu un eșec. Acum văd că eșecul celor 7% este completat cu noile declarații-precizări ale lui Marian Lupu.

Eu nu cred în șansele PDM la următoarele alegeri. Acest partid a ajuns să fie o gaură neagră unde se aruncă bani fără rezultat, iar toate acestea pentru că PDM niciodată nu s-a hotărât cu cine este. Ba cu UE, ba cu Rusia. Toată incertitudinea aceasta a lor influențează electoratul. Din acest motiv nu cred că partidul va sări de 15% la următoarele alegeri, deși se fac eforturi colosale pentru lustruirea și promovarea imaginii formațiunii politice.

Timpul PDM nici nu a venit și nici nu a trecut. Acest partid va fi menținut în viață atât timp cât asigură realizarea intereselor unui grup de persoane, după care va fi lăsat să moară. Nu uitați că Diacov nu a ajuns niciodată la putere fără să fie tractat de un partid mare. Mereu s-a lipit de cei mai puternici, ceea ce face și Lupu în prezent.

Așa că, stimați simpatizanți ai PDM, ați participat la un circ frumos, cu multe cheltuieli, iar acum a venit rândul să vă rugați și să contribuiți ca să ajungeți undeva sus în listă. Mascarada s-a încheiat. Începe adevărata competiție!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii