PD să-și ceară scuze de la Anne Brasseur, pentru că au dezinformat-o rău de tot

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Anne Brasseur a spus astăzi la Chișinău că limba de stat este moldoveneasca, în timp ce tot la Chișinău este o decizie a Curții Constituționale, executorie, prin care se spune clar că limba de stat este cea stabilită în Declarația de independență – limba română.

Din nefericire, Anne Brasseur a stat mai întâi la vorbă cu cei din PD care i-au îmbibat tărtăcuța Dnei că aici limba de stat este o limbă moartă, care nu există, una inventată de Stalin, una care nu o vorbește nimeni și o limbă care este promovată de comuniști, Dodon și de Marian Lupu.

PD ar trebui să-și ceară scuze de la Anne Brasseur, imediat și necondiționat. În același timp, Marian Lupu ar trebui să înceapă să pună în executare Decizia CC prin care s-a stabilit clar care este limba de stat aici în MD. E timpul să lase limba moldovenească în pace, să se odihnească în același mormânt cu Stalin, pentru că e timpul. Limba moldovenească nu aduce voturi, dar aduce contestări.

Remarcă: Marian Lupu este unicul membru al PD care cunoaște și vorbește limba moldovenească. El probabil are și traducător din română în moldovenească, că de altfel nu știu cum se înțelege cu echipa din PD, care 99% vorbesc în limba română.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii