PCRM si tactica pasilor marunti. Nu merge revolutia la nivel national, macar instabilitate la nivel local

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Constitutia Republicii Moldova, articolul 111
Unitatea teritoriala autonoma Gagauzia
    (1) Gagauzia este o unitate teritoriala autonoma cu un statut special care, fiind o forma de autodeterminare a gagauzilor, este parte integranta si inalienabila a Republicii Moldova si soluţioneaza de sine statator, in limitele competentei sale, potrivit prevederilor Constitutiei Republicii Moldova, in interesul intregii populatii, problemele cu caracter politic, economic si cultural.

Cred ca este clar pentru toti, ca conform Legii Supreme a statului, Adunarea Populara de la Comrat, este in drept sa-si solutioneze de sine statator, evident respectind toate normele legale, problemele cu caracter politic, economic si cultural. Si ma voi referi la problemele de ordin politic ce au aparut in autonomie.

Azi la Comrat au avut loc mai multe mitinguri si proteste. In fata Comitetului Executiv erau adunati aproximativ 1000 de oameni, unii erau nemultumiti si cereau demisia lui Formuzal, altii il sustineau si cereau ca Republica Moldova sa adere la Uniunea Vamala. Si printre protestanti, in presa au aparut informatii precum ca mai multi deputati ai PCRM erau si ei prezenti.

Si asta ma duce la gindul ca defapt,comunistii incearca sa aplice tactica pasilor marunti, si asa zisa lor revolutie doresc sa o inceapa din punctele mai sensibile ale tarii, cum este UTA Gagauzia. Mizind pe nostalgia cetatenilor si profitind de faptul ca in autonomie sunt cei mai multi vorbitori de limba rusa, comunistii au incercat sa dea startul azi marsului lor ce va avea loc deja pe 23 noiembrie (daca nu modifica din nou data).

Dar defapt, acest mars care deja a fost aminat de doua ori si care nu cred ca va mai avea loc, este doar un pretext, este cortina care ascunde adevarul. Iar adevarul este ca comunistii doresc haos si instabilitate in tara. Ei vor sa isterizeze societatea, sa-i convinga ca ei sunt garantul stabilitatii. Comunistii vor sa ne convinga ca un mos de peste 70 de ani (Dumnezeu sa-i dea multi inainte!), este capabil sa conduca aceasta tara. Si fiind tot mai aproape de Vilnius, comunistii vor striga tot mai tare si peste tot unde vor putea „Uniunea Vamala”.

Acum ma intreb, unde va avea loc urmatoarea actiune de acest gen? La Balti, ori poate la Tighina? Care este urmatoarea tinta a comunistilor?

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole