PCRM împotriva poporului. Voronin nu mai vrea regim liberalizat de vize cu UE

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi este o zi istorică pentru Republica Moldova. La Vilnius s-au parafat Acordul de Asociere și cel de liber schimb între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

sorinComuniștii moldoveni, cei care au și iniţiat procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, în loc să se bucure de această victorie a noastră, a tuturor, au blocat azi o stradă din capitală. Au venit cu corturi și butoaie pe care le-au instalat în fața sediul delegației UE la Chișinău. Probabil cei care vor sta în corturi peste noapte, se vor încălzi bătînd în acele butoaie, sau eventual vor aprinde focul în ele.

Defapt, eu nu cred ca cineva o să stea peste noapte, pe acest frig în cortur. Ele au fost instalate doar pentru a atrage atenția și a bloca traficul rutier. Sunt sigur că șoferii și nu numai, zic comuniștilor cîte un cuvît de bine pentru această inițiativă.

Protestatarii comuniști au scandat lozinci de genul: ,, Ruşine‘’,,Jos dictatura’’ și ,, Libertate’’. Pichetînd sediul delegației UE la Chișinău, reiese că exponenții comuniști protestează împotriva Uniunii Europene și acuză liderii europeni de dictatură.

Grigore Petrenco a declarat pentru presă că au inițiat protestul pentru că nu le este indiferent de soarta țării. Din cele întreprinse de comuniști pînă acum, țara lor este oricare alta, în afară de Republica Moldova. Pentru că adevărații patrioți nu acționează împotriva propriei țări și împotriva propriilor cetățeni.

sorin-1Și cu toate că folosesc pancarte cu mesaje pentru tineri, ca și la marșul lor eșuat din 23 noiembrie, nu prea văd tineri care să-i susțină. Ori poate azi tinerii stăteau în corturi :D.

Eu încă sper că PCRM-ul se întoarce la drumul cel drept și va pune umărul la înfăptuirea reformelor și modernizarea Republicii Moldova. Mai ales că după Vilnius, greul pentru noi abia începe. Și avînd această ocazie unică, istorică, avînd sprijinul și susținerea Uniunii Europene și SUA, fiind atît de aproape de regimul fără de vize și integrarea europeană, ar fi trebuit ca întreaga clasă politică să-și unească eforturile, pentru ca integrarea europeană nu ar trebui să aibă culoare politică.

P.S.
Domnule Vladimir Voronin, întorceți-vă cu fața spre popor!

sursa foto: descchide.md

 

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole