PCRM dezgolit frumos?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După seria de plecări de rezonanță din PCRM s-a ajuns la etapa dezintegrării lâncede. Când parcă pleacă lumea, parcă nu pleacă, parcă există o viziune, parcă fiecare cu Antifa-ul lui. Când parcă în numele partidului vorbește fiecare așa cum îl taie capul.
În ajun Voronin a confirmat că sunt tensiuni, dar a preferat să nu ridice cortina sub pretextul că ce s-a stricat în familie, în familie se repară. Dar iată că astăzi Tkaciuk a ridicat fusta PCRM demonstrându-și „mușchii” și înaintând ultimatumuri. Toate pentru că potrivit lui, ”în această situație nu poate să fie nimic secret. Tot ce se petrece în PCRM îl vizează pe fiecare alegător”. Apocalipsa bolșevică, actul I.
În aceste condiții Voronin, omul care mereu făcea referință la colegi și pretindea că toate deciziile se iau în echipă, aseara a admis existența unor decizii colective, dar a insistat că dânsul hotărăște de fapt. O metamorfoză incredibilă a unui lider autoritar ce etala o democrație colectivă știind că nu-l va crede nimeni.
Astăzi iată că autoritatea este contestată și încă public. O parte din activ vine cu ultimatumuri și insistă asupra promovării unui referendum pentru aderarea la uniunea vamală chiar în ajun de alegeri. Deși spune că (atenție cimilitură)”facțiunea PCRM din Parlament este folosită de Vladimir Plahotniuc pentru a-l șantaja pe partenerul său de coaliție, liderul PLDM, Vlad Filat”, primul care șantajează, însă, este Tkaciuk care public atacă președintele propriului partid. ”Dacă politicienii nu se pot jertfi pentru pricipiile pe care le declară, ei nu au dreptul să le declare“, a adăugat strălucitul teoretician al PCRM, de fapt fostul….
Ce este de-a dreptul halucinant în toată această poveste despre trădarea trădătorilor pentru trădare? Faptul că, tehnic vorbind, campania de mediatizare a pozițiilor echipei Tkaciuk se face prin media cum este Jurnal. Noul organ de presă al celor pe care altă presă, simpatizantă a puterii, îi numesc talibani, tirajează formulele comuniștilor bosumflați încă înaintea protagoniștilor. Deși s-ar putea ca Tkaciuk să-și fi găsit sursă de inspirație în Cabinetul din umbră de exemplu, cine știe ce poate trece omului prin cap la odihnă?!
Există trei versiuni despre cauza dezintegrării PCRM, una despre spargerea partidului din interior și o mie de motive din care nemembrilor le este la fel de ”util și necesar” să știe adevărul căderii. Dacă există ceva curios în această poveste pentru cei plictisiți de politică, atunci probabil, dincolo de pariuri pe scoruri electorale, contează cum și dacă se va regrupa formațiunea acum, în condițiile în care nimeni nu pleacă și totuși Voronin a rămas fără apropiați, iar dacă rămân fără Voronin cei care nu pleacă nu au alegători.

Comentarii

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu, jurnalist. 10 ani am făcut știri politice pentru cele mai citate agenții de presă din țara în calitate de reporter, editor, șef de department. 3 ani de știri TV în calitate de producător și coordinator de programe nu mi-au creat de...

Ultimele articole