patru ani … doar niște scuze

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

S-au scurs patru ani… Nici nu-mi vine să cred că au trecut atît de repede. Prin minte îmi trec scene din acea zi – 7 aprilie 2009. Pentru mulți dintre noi ea a devenit una obișnuită și ne mai aducem aminte, doar, din cînd în cînd. Pentru alții însă, această zi este pecetluită pe viață. Ei, nu vor uitata niciodată prin chinurile și batjocora la care au fost supuși. Nu vor uita niciodată mutrele polițiștilor și a judecătorilor care prin acțiunile lor, le-au distrus viața. Dacă rănile de pe corp se mai vindecă, atunci cea din suflet rămîne și numai Dumnezeu prin mila și îndurarea Sa poate să dea alinare.

Din păcate, cazul „7 Aprilie 2009” rămîne în beznă. Deşi sînt foarte multe probe, cei care se fac vinovaţi de organizarea acestui dezastru îşi trăiesc viaţa liniştit la libertate. După patru ani de strigăte în pustie avem mai multe întrebări decît răspunsuri, dar cu-i pasă…?

Pentru unii politicieni „7 Aprilie 2009”este o bună sursă de PR. Exepţie nu face nici ministrul de interne în exercițiu Dorin Recean. Acesta, şi-a cerut azi scuze de la cetăţeni pentru comportamentul din 2009 al polițiștilor. În adresarea s-a spune că  în 2009 din cauza unor politicieni iresponsabili, poliția a fost folosită politic și a pierdut încrederea cetățenilor.

„În numele Ministerului Afacerilor Interne, îmi cer scuze de la cetățenii Republicii Moldova pentru comportamentul poliției în 2009, pentru faptul că unii polițiști au preferat să asculte ordine politice ce contravin legilor Republicii Moldova și drepturilor omului.”

Bine, dar la ce folosesc aceste scuze acum dacă ele nu sînt însoţite de acţiuni şi rezultate concrete? Condamnarea cu suspendare a 14 poliţişti şi  atît? Ce eforturi au fost depuse pentru a scoate la lumină evenimentele din aprilie 2009? Cum scuzele Dvs. vor lua înapoi durea acelor tineri? Ați folosit această zi ca să vă lăudați cu reforma din poliție şi că noua lege va oferi acesteia indpendenţă de politic. Chiar credeţi ce spuneţi? Nu ne puneţi sare pe rană.

Cam asta

P.S. Le mulţumesc poliţiştilor care şi-au făcut cu demnitate datoria!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii