PAScuDA pe urmele Partidului Democrat! Reușitele PDM pe lista promisiunilor ACUM

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În ședința de la începutul lunii martie 2018 a Guvernului, premierul Pavel Filip a solicitat examinarea posibilităților de micșorare a prețurilor la medicamente, menționând că există premise pentru ieftinirea a 1400 de medicamente în medie cu 9 la sută. Premierul a solicitat Agenţiei Medicamentului şi Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale ca timp de o săptămână să vină cu o recalculare a prețului unor medicamente. În decurs de câteva zile, AMDM a anunţat că a revizuit în scădere preţurile de producător la 1440 de preparate farmaceutice. Astfel, medicamentele s-au ieftinit, în medie, cu 9,32%. Tot atunci s-a decis că preţurile vor scădea şi la 215 preparate incluse în lista medicamentelor sociale. Pentru acestea, reducerea va fi de 9,7%.

 În cadrul briefingului de presă organizat de Partidul Democrat din Moldova în data de 22 ianuarie recent, Vlad Plahotniuc a anunțat că un șir de medicamente de primă necesitate vor fi oferite în mod gratuit tuturor categoriile de cetățeni. Statul va compensa complet, în proporție de 100%, un medicament esențial pentru cele mai răspândite maladii. Astfel, numărul de medicamente compensate va fi în jur de 150 de tipuri de substanțe medicinale.   #Acum ATENȚIE!

Astăzi, 1 februarie, PAScuDA a prezentat angajamentul său pe sănătate. Astfel, potrivit candidaților la funcția de deputat, dacă aceștia vor câștiga scrutinul din 24 februarie, atunci vor reduce cu 25% cheltuielile oamenilor pentru medicamentele esențiale. Asta pe lângă salarii de 11 000 de lei, transport public decapotabil și sute de școli închise.

Eu pot doar să le urez succes și să menționez că PAScuDA merge pe urmele democraților, doar că diferența dintre PDM și PAScuDA este vizibilă: primii au micșorat deja prețurile și mai oferă încă 150 de medicamente gratuit, pe când ultimii, se limitează doar la promisiuni electorale. Totodată, este ridicol să privești spre veșnicile critici ale celor din PAScuDA către guvernare, iar peste o perioadă, reușitele PD-ului să se regăsească pe lista promisiunilor ACUM.

P.S. Fapte, nu vorbe!
P.P.S. #Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole