PAScuDA cere stat de drept, dar îndeamnă cetățenii să încalce legislația

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

   În urma unor verificări efectuate pe parcursul săptămânii trecute, 15 transportatori auto s-au ales cu amenzi, la trei puncte de trecere a frontierei: Sculeni, Leușeni și Costești. Potrivit Poliției de Frontieră, verificările au avut loc sub egida Ministerului Economiei și Infrastructurii, în conlucrare cu reprezentanții Poliției de Frontieră, Serviciului Fiscal de Stat și Agenţiei Naţionale de Transport Auto (ANTA).

   Potrivit Poliției de Frontieră, în urma verificărilor au fost depistați 17 șoferi care au încălcat condițiile de transport de pasageri. 15 dintre transportatori s-au ales cu sancțiuni contravenționale sub formă de amendă de până la 12 500 lei, cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pe un termen de șase luni. Alți șoferi au fost amendați pentru transportul ilegal de colete, business destul de dezvoltat în Moldova.

Totul pare a fi ok până în momentul în care apare un troll pe nume Dumitru Alaiba, care scrie pe Facebook mai multe postări destul de provocatoare. Pe lângă faptul că învinuiește pe nedrept Poliția și guvernarea, acesta mai dă de înțeles că cetățenii trebuie să continue aceste ,,afaceri”, indiferent de lege. N-am de gând să-l citez, însă atunci când învinuiești organele de drept pentru că își fac lucru, iar mai apoi susții protestele ,,afaceriștilor” care fac mii de euro pe săptămână, fără să achite impozite, cred că e destul de clar despre care ,,stat de drept” vorbesc cei din PAScuDA.

Cu alte cuvinte, consilierul lui Filat, Alaiba,  SUSȚINE TRANSPORTUL ILEGAL DE COLETE, acest serviciu fiind unul poștal și necesită licență atât în RM cât și în UE, lucru pe care transportatorii dați nu-l au. Mai mult de atât, serviciul dat se efectuiază ilegal și din punct de vedere fiscal, adică nu se achită nici un leu în bugetul de stat. Nimeni nu primește bon fiscal atunci când trimite sau primește un colet, corect?!

  Chiar dacă am spus mai sus că nu voi arăta prostia lui Alaiba, ar fi păcat să nu vadă lumea ce ,,deputat” au ales… Cel mai grav e că acest individ va face legi în curând…

P.S. #Pace

Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole