Pascaru: Unionismul va trece ca un virus de primăvară

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Marşul pe care intenţionează să-l organizeze unionişii duminică în capitală este privit de majoritatea moldovenilor ca o provocare la adresa statalității şi păcii în țara noastră.
Este opinia preşedintelui Mişcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, şi a fost exprimată în exclusivitate pentru Noi.md,
Potrivit lui Pascaru, cel mai grav lucru nu este împărtăşirea unei opinii, cum este unionismul, ci implicarea financiară şi politică a statului vecin la nivel de Senat şi Parlament în promovarea unionismului, inclusiv prin încurajarea semnării aşa-ziselor declaraţii simbolice de unire.
„Unionismul nu este o idee atît de paşnică, va trece ca un virus de primăvară şi noi credem că aceste acțiuni reprezintă o provocare la ceea ce este statalitate şi linişte la noi în republică. Pentru organizarea marşului, unioniştii încearcă să mobilizeze multă lume, inclusiv copii de la licee, militari, organizaţii paralimitare şi veterani de război, fapt ce reprezintă o încălcare a legii, pentru că eu nu cred că mai departe ei pot garanta securitate. Poate apărea o a treia forţă, cum a fost la 7 aprilie 2009, forţă care nu este controlată de nimeni şi care ar putea lansa provocări”, a declarat preşedintele Mișcării „Voievod”.
Nicolae Pascaru a menţionat că cetăţenii care pledează pentru independenţa ţării nu vor participa la niciun fel de contramarş. El îi îndeamnă pe moldoveni să fie prudenţi, să nu le permită unioniştilor să-i tragă pe sfoară.
„Noi am decis să nu participăm la niciun fel de contramarş. Credem că această masă de oameni care încearcă să-şi spună punctul de vedere vor face două cercuri în jurul PMAN-ului şi vor pleca acasă. Trebuie să fim prudenţi, să nu nimenrim într-o capcană cu marşurile acestea. Unionismul la noi nu e atît de puternic pe cît încearcă ei să-l umfle. Unionismul va trece ca apa”, a adăugat Pascaru.
Amintim că, anterior, şi şeful statului i-a îndemnat pe cetăţenii moldoveni să nu participe la acțiunile unioniștilor și i-a chemat pe stataliști să nu întreprindă măsuri de răspuns la marșul unionist, pentru a preveni eventualele provocări.
https://noi.md/md/politica/pascaru-unionismul-va-trece-ca-un-virus-de-primavara

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole