Pascaru: Situația din țară depinde de noi toți (VIDEO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cu părere de rău oamenii care dețin pîrghiile puterii în această țară nu acționează în interesul cetățenilor, dar al lor personal, consideră liderul Mișcării Naționale „Voievod”, Nicolae Pascaru. O dovadă a acestui fapt este că cea mai mare fraudă din istoria țării s-a produs cu implicarea clasei politice, a menționat Pascaru. Activistul civic spune că din banii furați puteau fi finanțate sute de proiecte pentru tineri, dezvoltată infrastructura rutieră și implementate inițiative bune pentru țară. El și-a exprimat regretul că guvernările de la Chișinău nu au găsit niciodată de cuviință să investească în proiecte destinate tinerilor, care sînt viitorul acestei țări.
„Acești oameni au pîrghii, dar fac doar rău. Miliardul care l-au furat politicienii să fi fost investit în tineret, în infrastructură, avea să fie foarte bine. Tinerii altor țării de exemplu sunt extrem de bogați în proiecte, noi sîntem doar ambițioși că vrem să cunoaștem, să ne implicăm, însă în alte țări, cum ar fi Turcia, Germania, Azerbaidjan – guvernele investesc în dezvoltarea tinerilor. Noi, în schimb, dacă mai prindem pe undeva vreun finanțator de proiect e bine, dar dacă nu, atunci o faci din resursele proprii. Și atunci într-o situație cînd statul nu se implică și nu te ajută”, a relatat Pascaru în cadrul unei discuții cu participanții proiectului „iExpert” organizat de Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan”.

Nicolae Pascaru a mai remarcat că în ciuda obstacolelor, este de datoria generației tinere să se implice activ, să ia atitudine față de o problemă sau alta, să propună soluții. „Nu trebuie să avem frică să ne expunem. În țara noastră tinerii sînt mai inhibați, dar trebuie să încercăm să ne expunem pentru că situația în țară depinde de noi toți….Noi ori dormim, ori fugim din țară și asta este o mare problemă”, a conchis Pascaru. Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” desfășoară pentru al doilea an consecutiv proiectul iExpert, care un curs de formare a abilităților de lider în rîndul tinerilor.

Citește mai mult: https://noi.md/md/politica/pascaru-situatia-din-tara-depinde-de-noi-toti-video?fbclid=IwAR1zOXebSybLxhoGfbknyToBLlK9WzbxubReIW6BaeTt5l_hCFF2vQdG5Ww
Facebook: NOI.md | Odnoklassniki: Noi.Moldova

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole