#PAS Youth – voi unde ați fost până în 2016?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am mai scris despre moda protestelor, ce presupun acestea și în ce s-au transformat astăzi în Moldova. SUPRADOZAJ! Din manifestare a dezacordului social față de o acțiune (sau mai multe) a conducerii țării, în flăș moburi ieftine. (!!!) O paranteză, s-a descreditat și noțiunea de flash mob. În fine, vreau să mă refer la un exemplu concret.

Astăzi, 20.10.2017, PAS Youth, în caz că cineva nu știe – aripa de tineret a partidului Maiei Sandu, au organizat un așa numit de dânșii flash mob în fața Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (format în 26.07.2017 prin comasarea Ministerului Educatiei, Ministerului Cultirii si  Ministerului Tineretului si Sportului), cu genericul ”28% din viitorul țării stă cu fundul pe bagaje”. Totul ar fi ok, doar că: acest minister s-a format în urmă cu 3 luni, și actualul ministru Monica Babuc are aceeași vechime în funcție (ministru Culturii până acuma, dar nu și a educației și tineretului și sportului), fapt care acțiunea celor din PAS Youth mă amuză. Desigur, trebuie să le spunem un ”Bravo” tinerilor pentru implicare și dorință de a genera schimbări spre bine în țară, dar unde ați fost băieți și fete până acuma? Cu tot respectul, scopul meu nu este de a influența cuiva viziunile politice ș.a.m.d., decât să gâdil puțin circumvoluțiunile. Mai știi, poate cade pelicula roz,  sau galbenă/verde, sau de care o fi deja.

Păi iată, țin să informez tinerii din PAS Youth (aripa de tineret a Maiei Sandu), că la flăș mobul de astăzi, ați putea să vă arătați dezacordul referitor la amplasarea vreunui monument sau starea deplorabilă a vreunui muzeu, adică ceva ce ține strict de ministerul Culturii pe care l-a condus anterior doamna Babuc. De educație și tineret, mai încolo, peste vreun anișor – welcome. De ce? Măcar pentru faptul ca ministerul educației nu văzut exponenți a Partidului Democrat, contra căruia în esență a și fost îndreptată acțiunea voastră. În mod normal, pentru a vă manifesta dezacordul ați trebui să organizați acțiuni de protest la sediile PL și PLDM. Sau, chiar la sediul PAS, că este Maia. La voi doar discuțiile la partid nu se limitează strict la critica PDM și al lui Vlad Plahotniuc(?), bănuiesc că există dezbateri și dialog constructiv (pluralism de opinii) la voi în organizație. Dacă nu știți ce să întrebați vă sugerez eu:

Educație:
1. Cu cât s-a redus numărul tinerilor care pleacă peste hotare (la învățat/lucru) după reforma Maiei Sandu?
2. Cum s-au modificat salariile profesorilor în perioada 2009-2015(6)?
3. Ce efecte a avut reforma asupra calității procesului de învățământ?

Miliardul:
1. Cum s-a întâmplat că Filat fura și nimeni din partid nu a știut despre acest fapt?
2. Din ce motiv nu s-au împlinit asigurarile lui Dumitru Alaiba referitor la cele 3 banci (spunea că nu sunt în pericol și totul o să fie bine)?
3. De ce Maia critica azi guvernările din care a făcut parte și deasemenea a votat pentru acordarea unui credit celor 3 bănci devalizate?

Integritate:
1. Unde este codul de integritate promis de Maia Sandu prin care urma să fie trecut de fiecare membru?
2. A știut Maia că PAS a beneficiat de finanțare din partea lui Șor în prezidențiale?
3. Dacă guvernele anterioare au fost corupte: de ce se regăsesc membrii acestora în PAS?

Asta așa, pentru să înțelegeți unde vă aflați. Pot să continui, mai vreți?

Precum am spus mai sus, nu vreau să influențez nimănui viziunile politice, și nici să denigrez sau să apăr pe cineva, și sper că nu am ofensat pe nimeni. Trăim într-un stat democratic și pluralismul de opinii este binevenit. Doar că voi, și de această dată, la fel ca și cu ora la care se închid ”căminele” – ați dat-o-n bară. Ca să fiu mai corect – ați greșit adresa stimați tineri. Să trăiți și succes pe viitor!

Verde pentru Moldova!

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii