Partidul lui Ghimpu mort în sondaje

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Partidul Liberal, condus de Mihail Fiodci Ghimpu, este aproape mort în sondaje și, dacă luăm în calcul marja de eroare, putem spune că aproape nu a crescut în ultimele 6 luni. În schimb, a înregistrat, din cercul celor care votau până acum, o ușoară creștere a încrederii.

Este un semn bun că alegători, poate chiar membri de partid,  încep să creadă în partidul pe care-l simpatizează. Era anapoda să fie fanați doar 4,4% din susținători, în noiembrie 2013. Acum, după sondajul IPP, numărul fanaților a crescut la 7% din totalul de votanți ai PL. Deci, din cei 7% la sigur PL-ul are cu cine lucra și are cine împrăștia foi volante.

Per total, PL se menține la acele puțin peste 8% din electorat, fără să cunoască mari salturi în sus. Mai mult, PL este în scădere! Motivele cred că le cunoaștem: aiureala nu aduce puncte! Dovada este că și încrederea în Mihai Ghimpu se învârte în jurul cifrei rușinoase de doar 3%, la 1% distanță de nepot.

pl-voturi

Potrivit datelor publicate, PL a scăzut într-un singur an cu 2,5%. În aprilie 2013 se declarau că sunt gata să voteze PL-ul tocmai 10,5% din cei cu drepturi de vot.

Aprilie 2013 – 10,5% | Aprilie 2014 – 8%

Scădere – 2,5%

 

Raportând la datele din noiembrie 2010, PL-ul s-a întors la procentajul care l-a avut cu două săptămâni înaintea alegerilor din 28 noiembrie 2010. Astfel, PL-ul ar putea avea în următorul Parlament tota atâtea mandate, sau chiar mai puține, dacă vor mai scădea în fața alegătorilor.

Surse de cifre pentru articol: http://ipp.md/lib.php?l=ro&idc=156

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii