Partidul Democrat a demonstrat și azi că vrea integrarea Moldovei în UE

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi Partidul Democrat l-a tras de urechi pe Igor Dodon și pe deputații comuniști, legat de tema conflictului din Ucraina.

Astfel, într-o declarație făcută de deputatul Candu, în fața presei, se spune că Partidul Democrat va întreprinde măsuri ca cetățenii moldoveni, enumerați la conferință, să fie interziși în Uniunea Europeană, pentru că nu susțin parcursul european al Ucrainei și că sunt de partea puterii statului vecin.

Candu: Vom cere interzicerea accesului pentru comunişti şi Igor Dodon în UE

Nu cred că această declarație a speriat pe cineva și nici nu a luat foc undeva prin cabinetele europenilor, dar a arătat încă o dată aspirațiile clare ale Partidului Democrat spre aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, a cărui proces a început deja și este tot mai accelerat.

Poate pentru unii pare interesant cum un partid cu viziuni democrato-socialiste este pentru integrarea în UE, în loc de UV, însă se pare că interesul poporului uneori poate fi mai presus și decât statutul partidului, iar dacă cetățenii aceasta cer apoi aceasta partidul trebuie să ofere alegătorilor săi, în opinia mea.

Ieri, la postul de televiziune PublikaTV, cei trei lideri ai partidelor aflate la guvernare, Marian Lupu, Ion Hadârcă și Vlad Filat, au susținut împreună că au pregăti mesajele cu privire la campania ce urmează să fie lansată în curând, prin care cetățenii să fie informați despre beneficiile integrării în Uniunea Europeană, nu în cea vamală. Sper că campania nu va fi destul de politizată, așa cum a fost referendumul pentru modificarea Constituției, iar cetățenii vor culege pentru ei tot ce este mai bun despre UE și vor construi o Moldovă europeană.

Foto: tribuna.md

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii