Partidul DA. Proces de putrefacție politică.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu au dovedit să se consolideze bine pe piața politică din țară, iar partidul-platformă DA se destramă. Mai mulți membri ai organizației teritoriale din raionul Orhei al partidului DA îi spun adio lui Andrei Năstase. De obicei așa se întâmplă cu un partid politic construit pe minciună și manipulare.

Până la urmă pentru ce au mai avut loc în iarna anului trecut protestele stradale organizate de opoziția DA supusă capital „băiatului de avioane” Victor Țopa? Corect. Pentru formarea unui nou partid politic de buzunar. Oamenii de rând, cei care au ieșit la proteste, au reprezentat carne de tun pentru Andrei Năstase și Victor Țopa. Poți să ai vreo 10 televiziuni care să te promoveze incontinuu zi și noapte, non-stop, fără întrerupere, dar când partidul se rupe din teritoriu, când se destramă organizațiile teritoriale ale unui partid, atunci se începe procesul de putrefacție politică.

Un partid care se respectă în primul rând își va fortifica pozițiile în teritoriu, printre oamenii de rând, pentru că de acolo se trag voturile într-un scrutin electoral, dar când liderii partidului stau și urlă cu mesaje belicoase și violente în cabinetele de propagandă ale lui Constantin Cheianu și Val Butnaru, partidul propriu-zis este sortit să piară.

Instrumentele politice ale secolului 21 sunt diverse – televiziuni, rețele sociale online, propagandiști de buzunar etc; dar cel mai mult în politică contează modul cum te organizezi pe teren și lucrezi cu oamenii pe viu. Partidul lui Andrei Năstase a fost construit artificial, profitând și câlcând pe oameni, folosind mesaje politice de Stalin, iar sfârșitul îi este doar unul – o moarte politică rapidă și dureroasă.

Comentarii

Teodor Bucatari

Teodor Bucatari

Preocupat de tot ce îmi este şi pare a fi interesant. Detest oamenii falşi şi cred că până la urmă dreptatea va învinge. Sunt conştient de timpurile în care trăim şi nu cred în poveşti. Nu există o putere mai mare decât adevărul. Cu toate că în Moldo...

Ultimele articole