Parlamentul fara Voronin si fara comunisti

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am ajuns sa o vedem si pe asta, Vladimir Voronin, cel care a condus un regim autoritar pina in 2009, a declarat recent – ” Din cauza modificării legislației electorale și trecerii la sistemul de vot mixt, la scrutinul parlamentar din februarie 2019 vor avea loc cele mai mari falsificări ale alegerilor de până acum”.
Aici ar trebui sa-i reamintim lui Voronin despre faptul ca a condus un regim analfabet si anacronic, neocomunist si autoritar si a tinut timp de opt ani R.Moldova captiva interesului personal si de grup.
Din cauza lui Voronin si a comunistilor, R.Moldova a pierdut atunci sansa integrarii europene, impreuna cu Romania si Bulgaria si era data ca exemplu de anomalie in spatiul european.

E cazul sa ne aducem aminte de alegerile din 5 aprilie 2009, gestionate de guvernarea comunista.
Astfel, Coaliția 2009 pentru alegeri libere și corecte, o asociație de organizații neguvernamentale locale care a participat la observarea alegerilor, a calificat scrutinul din 5 aprilie ca fiind incorect și doar parțial liber.
Liderii de atunci a opozitiei au acuzat PCRM si pe Voronin de falsificari masive a alegerilor.
„Se fac foarte bine înţelese zilele de 6 şi 7 aprilie. De ce au mers comuniştii cu cele ce s-au întâmplat: violenţa şi devastarea clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei? Voronin recunoaşte că special le-a deschis accesul la aceste clădiri”, a spus Urecheanu, care a oferit şi explicaţia: „Pentru a sustrage atenţia opiniei publice naţionale şi internaţionale de la rezultatele alegerilor. Şi facem comparaţie cu anul 1933 când Hitler a dat foc Reichstag-ului pentru a se răfui cu opoziţia”.
Deşi nu au precizat ce procent din listele cu alegători au reuşit să proceseze, politicienii au prezentat jurnaliştilor documente cu care ei doresc să demonstreze că 5166 de persoane au votat la mai multe secţii de votare, 3280 au votat cu acte cu acelaşi cod personal, 1600 de persoane au votat în baza altui document decât buletinul de identitate, 1000 de semnături sunt falsificate”.
pldm.md/stiri/1342-prezinta-prime-probe-falsificare-alegeri
Filat si PLDM, au tiparit si o carte cu crimele regimului comunist condus de Voronin.

Apropo acum se stie,  crearea PLDM si lansarea lui Filat au fost coordonate personal cu Voronin si consilierii sai, ca sa fure voturi de la liderii adevaratei opozitii de atunci de care se temea Voronin.
Astfel Voronin se face vinovat si de venirea la putere in calitate de premier a condamnatului Filat Vladimir , care este implicat in multe infractiuni dovedite de instanta judiciara.
Apropo Filat s-a rasplatit cu Voronin, si deputatii PLDM au blocat in Parlament cererea Procurorului General interimar Pintea, de a fi permisa anchetarea penala a lui Voronin pentru negligenta in serviciu, referitor la evenimentele din 7 aprilie 2009.

In rezultatul evenimentelor din 6 si 7 aprilie 2009,  au fost devastate cladirile Presedintiei si a Parlamentuli, au fost maltratati sute de tineri de catre organele de forta si in rezultatul blocajului regimului de catre partenerii internationali, Voronin a fost nevoit sa demisioneze si sa cedeze puterea opozitiei.

Astazi Voronin a pierdut contactul cu realitatea.
De la Voronin au fugit nu doar deputati si lideri importanti ca Tarlev, Lupu sau Dodon si Greceanii, ci si majoritatea liderilor importanti locali, de asta nu are pe cine partidul sau sa propuna in circumscriptii.

Cu regret constatam, ca Voronin  nu isi recunoaste greselile,  intelegind ca are sanse minime de a trece cu PCRM in Parlament, face declaratii populiste.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii