Parlamentul expus unui atac de tip ”raider”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Parlamentul Tinerilor este expus unui atac ”raider” cu participarea inaltilor demnitari de stat

Ce vrei sa devii Ionele?
Raider tata, raider…

Voi utiliza notiunea de „raider” din simplul considerent, daca angajatul meu, prim-ministrul (da e angajatul meu, primeste salariul din banii publici si e angajatulcetateanului) imi da definitia de „raider” gasita pe internet pe undeva, de ce n-as folosi-o si eu?

Ne amintim de unele probleme recent aparute in Parlamentul Tinerilor, proiect administrat de „Institutul Tanarului Guvernator” (presedinte – Sergiu Bejenaru).

Sunt unele probleme la capitolul „autointitulare” in calitate de presedinte pe viata a acestui PT, de catre coordonatorul proiectului – Segiu Bejenaru, care din bunul-simt si buna practica civica nu avea dreptul sa o faca. De aici si aparuse unele reactii mai putin pozitive la adresa coordonatorului. Cel mai interesant e faptul ca in sustinerea tinerilor revolutionari din cadrul PT a iesit anume Tudor Darie, consilierul d-lui Vlad Filat.
Si cum era de asteptat, invinuirile au inceput sa fie trecute artificial de la Sergiu Bejenaru catre presedintele Marian Lupu.

In scurt timp a aparut un „pseudo-ONG”, numit „Parlamentul European al Tinerilor” (foarte sugestiva denumirea cu zero la cont activitati, ONG inregistrat in special pentru o schema politica). Nu e de mirarea ca presedintele acestui ONG e Ion Butmalai, da, da, feciorul controversatului deputat Ion Butmalai.

Acestia incearca fraudulos sa preia proiectul PT de la „Institutul Tanarului Guvernator”.

Si mai mult, implementarea schemei se incearca a fi facuta cu ajutorul vicepresedinteluiParlamentului Republicii Moldova– dna Liliana Palihovici.

In scurt timp dupa inregistrare, „Parlamentul European al Tinerilor” vine cu o scrisoare catre vicepresedintele Parlamentului RM unde solicita „ajutorul in semnarea acordului de colaborare cu Parlamentul Republicii Moldova”.

Dna Palihovici vine cu o solicitare in adresa d-lui Fetescu, unde se propune semnarea acordului in contextul „strategiei de colaborare cu societatea civila”(cel mai interesant e totusi, ONG-ul inregistrat la data de 20 aprilie 2011 vine cu o solicitare dupa 2 saptamani de existenta (8 mai 2011) unde usor se accepta semnarea acestui acord).

Concluzia poate fi una simpla, scandalul creat artificial in aceasta structura civica e cu ajutorul PLDM-ului, scopul e unul: preluarea proiectului sub egida acestui partid.

Cu atat mai mult, facem cateva legaturi logice.

  • S-a creat artificial conflictul. S-au manipulat niste tineri care idee nu au ca fac jocul unui partid, au mai iesit in conferinte de presa, au mai asaltat presa cu mici proteste, au patat imaginea PT si pare a fi bine.
  • Apar comentarii pe retele de socializare genurile de vina se face si Marian Lupu, ca nu le tine „krisha” la „gasca” adunata in jurul feciorului deputatului Butmalai. Era de fapt de asteptat. Cum sa nu profite PLDM-ul de momentul de a ataca prin intermediul persoanelor terte anume PDM-ul si liderul acestuia.
  • In paralel se inregistreaza un ONG simbolic.
  • Se scrie o scrisoare oficiala catre vicepresedintele Parlamentului unde genurile tinerii solicita ajutorul in semnarea acordului de colaborare intre Parlamentul RM (fiti atenti) si ONG-ul respectiv (contract exclusiv nu alta).
  • D-na Palihovici, in contextul colaborarii cu societatea civila solicita sa fie semnat acordul respectiv care in scurt timp va permite preluarea proiectului Parlamentul Tinerilor si utilizarea acestuia in scopuri politice (electorale).

Deci: gestul respectiv nu poate fi nimic mai mult decat o actiune de prost gust in care participa alesi ai poporului.

Putem trasa cateva concluzii:

  1. Functionarii de rangul dnei Palihovici participa in jocuri murdare, ce da dovada de lipsa moralitatii.
  2. Consilierii de genul Tudor Darie – posibil nu au altceva de facut si se implica in jocuri de copii, crezandu-le drept lupte si simuland planul „Barbarossa”.
  3. Daca esti fecior de deputat ti se permite totul, chiar semnarea acordului cu Parlamentul RM, o ambitie de copil poate fi implementata cu ajutorul tatalui deputat.
  4. In scurt timp daca nu vom avea „carnet verde” nici paine nu vom putea cumpara (de fapt dupa ultimele miscari de la „Franzeluta” poate fi aproape de adevar).

Asa ca d-le premier, nu cautati raiderii, ei sunt in partidul Dvs. si cred ca o cunoasteti mai bine decat mine, hotul striga hotul si inca mai cere si demisia procurorului.

Si inca ceva
Putin ma intereseaza cum gestioneaza Sergiu Bejenaru proiectul, chiar nu e de domeniul meu, nu-l finantez din banii mei si nici din bugetul de stat nu e finantat.
Alta e problema, ca in RM unii se umfla in penele puterii si isi permit prea multe.

Acum l-as intreba pe d-ul premier, care e diferenta intre guvernarea comunista care utiliza tehnici KGB-iste pentru a controla orice sfera de activitate si respectiv partidul sau, consilierii si colegii sai, care folosesc aceleasi tehnici murdare pentru a controla orice miscare in acest stat?

In zadar mai vorbim despre democratizare, libertate, societate civila, integrare europeanaatunci cand politizam totul in jurul nostru si expunem unui control direct.

Si iarasi, putin ma intereseaza problema aparuta la „Institutul Tanarului Guvernator”, darsocietatea civila trebuie sa cunoasca putina, catusi de putina autonomie pentru a se dezvolta in directia sa normala.

Imi este greu deja cand politicul se infiltreaza peste tot. Mai lasati oamenii sa respire putin. Nu de alta dar e caraghios gestul respectiv, unde un fiu de deputat isi face interesele cu ajutorul tatalui si partidului respectiv, se infiltreaza si politizeaza chiar probleme de acest gen.

Actiunea respectiva demonstreaza inca o data ca nu poti trai normal in tara asta daca nu esti sub „krasa” unui anumit partid. Si chiar daca e vorba de un moment nesemnificativ, daca e mai putin important pentru alegerea sefului statului si cresterea economica, totusi e un moment de principiu care spune in esenta multe.

Rusine d-le Filat, rusine ca aveti asa oameni in partid, de fapt nimic de mirare, oamenii cu morala de mult au parasit PLDM-ul.

P.S.
Dati-le pace oamenilor sa respire normal…
Comentarii