PARACETAMOLUL LUI DODON ȘI ASIPIRINA LUI FILIP

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Președintele Igor Dodon a declarat că nu va semna decretele de numire a noilor miniștri ai Sănătății și Agriculturii. Premierul Pavel Filip a criticat declarațiile lui Dodon.

Șeful statului moldovean a argumentat refuzul său cu argumente politice, el crede că „noii candidați nu vor face nimic până la alegeri”, iar gestul ar fi unul electoral. „Cred că asta se face pentru a ridica candidații și pentru a-i lansa la alegerile parlamentare, să candideze pe circumscripții”, a spus el. Igor Dodon a adăugat că nu are nimic împotriva candidaturii Silviei Radu la Ministerul Sănătății, însă „trebuie să știi care e diferența dintre aspirină și paracetamol”.

La rândul său, premierul Pavel Filip a susținut că refuzul președintelui este „o nouă încălcare a Constituției”, argumentele prezentate fiind ridicole și populiste.

„Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă”, a scris premierul Filip pe pagina sa de Facebook. De asemenea, Filip susține că va solicita rezolvarea blocajului instituțional printr-o adresare la Curtea Constituțională.

Schimbul de replici dintre președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și premierul Pavel Filip a continuat. Șeful statului moldovean afirmă că nu se va lăsa șantajat și că nu va accepta „ultimatumuri din partea majorității parlamentare, care folosește instituțiile puterii ca instrument de presiune”. Dodon a adăugat că „prim-ministrul Filip are miniștri care nu pot lucra eficient și apoi încearcă să pună în locul lor alții și mai incompetenți”.De aici.

Devine din ce în ce mai clar că președintele Dodon riscă să fie suspendat.

Referitor la diferența dintre paracetamol și aspirină făcută de șeful statului moldovean îl informez pe președintele Dodon că în România, Marea Britanie și Norvegia, miniștrii sănătății au la bază studii economice.

Sorina Pintea, care deține portofoliul Ministerului Sănătății în guvernul Viorica Dăncilă a fost managerul Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare. La alegerile parlamentare din decembrie 2016 a fost aleasă senator PSD, dar a renunțat la funcție în februarie 2017 pentru a putea continua să conducă spitalul din Baia Mare. De aici.

Matt Hancock, secretar de stat pentru sănătate și protecție socială din Guvernul Marii Britanii este economist și a activat mulți ani în calitate de contabil în cadrul Comitetului pentru Afaceri Publice. De aici.

Ministrul Sănătății din Norvegia, Bent Høie, are studii în domeniul administrării hotelurilor pe care le-a obținut la Școala norvegiană de managment hotelier. De aici.

Cearta dintre Președinție și Guvern dă tonul ostilităților electorale dintre socialiștii și democrații moldoveni. Prin provocarea unei noi suspendări, victimizându-se, președintele Dodon are un motiv în plus pentru a își mobiliza electoratul. Igor Dodon își dorește victimizarea, el a conștientizat că ideologia Pro-Moldova, lansată la Congresul Național Politic al Partidului Democrat, îi poate fura puncte electorale importante și îi transformă pe democrați într-un concurent electoral de temut.

Cel mai efectiv medicament împotriva durerilor de cap este algocalminul, domnule președinte!

Comentarii

Victor Nichituş

Victor Nichituş

Victor Nichituş este unul dintre jurnaliştii incomozi, pentru mulţi dintre cei care încearcă să aibă un loc în pestriţa arenă publică de la Chişinău. Acuzat ba de Putere că este de partea Opoziției, ba de Opoziție că ține cu Puterea, atât oficialii...

Ultimele articole