PAD a preluat ștafeta în privința costului exagerat al vinietelor moldovenești

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Sîmbăta trecută (15 septembrie) am publicat pe blog o analiză despre intenția autorităților de instituire a sistemului de viniete în Republica Moldova, începînd cu 1 ianuarie 2013. Analiza o puteți găsi aici.  

*****

Astăzi am primit prin e-mail, următorul mesaj:

Stimați jurnalișți,

Vă informăm că mâine, Joi 20 septembrie 2012, ora 14:00, Viorel Chivriga, vice-președintele PAD va susține o conferință de presă.

TEMA: Costul exagerat al vignetei (taxa de drum) va discrimina cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare.

Evenimentul va avea loc la sediul PAD din strada Vasile Alecsandri 95.

Tema conferinței, era și una din concluziile la care am ajuns eu. Acest lucru însă va discrimina și mai mult cetățenii de-aici care dețin automobile (procurate la preț redus) cu numere de Lituania și Bulgaria. La fel cum vor descuraja și turiștii, sau mai bine zis intențiile acestora de a călători (staționa) prin (în) Republica Moldova.

*****

Vom vedea ce va spune (și dacă va face trimitere la analiza mea). Unicul lucru pe care l-aș ruga, este să nu compromită ideea (necesității anulării deciziei de instituire a sistemului de viniete sau cel puțin micșorării prețurilor) prin încercarea de creare a capitalului politic (altfel spus, prin jocuri politice).

Doar de n-ar compromite ideea…

Sursa text aici

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii