Ortacul lui Diacov, Burgugi, își face de cap în Găgăuzia. Lui Filat îi place betonul marca PD-PLDM. Liberalii – reformatori au luat apă în gură

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 

Târgul a aflat ieri o știre pe care instituțiile media  ale unui stat civilizat și suveran trebuiau, erau obligate, să o servească pe tavă consumatorilor avizi de bombe informaționale.

Astfel,  s-a dat șfară în țară că Ivan Burgugi, deputat  de Găgăuzia, face parte din fracțiunea Partidului Democrat în Adunarea Populară a autonomiei.

Pentru cei care nu sunt la curent cu isprăvile acestuia, revenim cu detalii de ultimă oră. Ei, cei din fracțiune, pledează pentru  tot ceea ce ne-ar submina statalitatea.

Pe lângă inițiativa de a organiza un referendum privind separarea Găgăuziei de Moldova, ei  se arată nemulțumiți de folosirea în școlile autonomiei a glotonimului ” limba română”, se pronunță împotriva studierii istoriei românilor.

Nimeni nu le poate interzice să discute, să analizeze, dar să aibă, totodată, urechi de ascultat majoritatea. Iar majoritatea, în cazul nostru, o reprezintă PD, condus de Lupu , cel care s-a jurat că va pune capăt războiului politic. El, Plahotniuc, Diacov trebuie să-i pună la respect în timp ce oamenii de bine fierb la auzul unor asemenea decizii impertinente, le condamnă.

Printre cei care le-a condamnat a fost (se putea altfel) și Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat. Acesta, când a văzut că electoratul l-a aruncat la groapa de deșeuri a istoriei, i-a ademenit în formațiune pe Lupu și Plahotniuc. Nu este  lipsit de interes  alt amănunt – cu Lupu –Plahotniuc a negociat și Filat când și-a tras partid, trădându-l pe Diacov. Detaliile respective vin ca un argument pentru culisele extrem de mârșave  în care este violată politica moldovenească.

Aceasta  îi dă mână liberă lui Ivan să facă orice dorește în autonomie în timp ce noi ne revoltăm și împreună cu noi se revoltă  Diacov.  Mai mult, el îl suspectează pe cineva de la Chișinău de susținerea secesioniștilor. Diacov consideră că așa ceva pot face doar niște ”persoane care nu doresc ca în țară să fie liniște”. Președintele de onoare al PD consideră că ”avem  de furcă cu un caz organizat”.

Ieri, însă, pus în fața adevărului gol-goluț, ex vicespeakerul parlamentului, deputatul  Stoianoglo, s-a bâlbâit, dar nu a infirmat că Burgugi este membru al fracțiunii democraților din adunarea populară a Găgăuziei.

Debitând că nu știe dacă respectivul este membru  al PD, de parcă aceasta ar avea vreo importanță de vreme ce Burgugi acționează subversiv împotriva statalității, Stoianoglo a făcut-o lată.

A demolat cu o propoziție toate eforturile de consolidare depuse de către Plahotniuc a PD, care-și vrea mereu creația din flori de gheață pe un  cal alb. După atâtea departamente noi create, școli de vară la care stăteau pe scenă ca la priveghi în numele cauzei, înjurându-l  în gând pe cel care nu le dă drumul în concediu, Stoianoglo a declarat că fracțiunea PD din Adunarea Populară a Găgăuziei face ce-i trăsnește prin cap. E liberă și democrată, cu alte cuvinte.

Așteptam să auzim astăzi, cel puțin două declarații. Una a PD, care se desolidarizează și condamnă public asemenea delicte politice. A doua trebuia să vină de la liderul PLDM, Filat, care la sfârșitul săptămânii trecute ne asigura că în coaliție totul ”este beton”, vorba lui Ghimpu. Căci, ne interesează care e trăinicia betonului CIE.  De fapt, era foarte indicată, chiar absolut necesară,  declarația-trăsnet a liberalilor reformați. Ei, datorită faptului că au sesizat Curtea Constituțională privind modificarea Art. 13 din Constituție, aveau  toate  MOTIVELE SĂ IASĂ  IMDEIAT DIN COALIȚIA DE BETON A PĂPUȘARULUI ȘI CONTRABANDISTULUI.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole