Optimistul Filip, Grigorciuc și Pistolul lui Mihăeș

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi prim-ministrul Pavel Filip s-a mai ales cu o funcție: cea de șef al Fracțiunii parlamentare a deputaților din PDM.

Și, fiind întrebat cînd se va constitui o majoritate parlamentară de guvernămînt, a răspuns, franc:” Săptămîna viitoare. PDM are experiență în asemenea situații. PDM a mai scos odată Moldova din noroi”.

Acest răspuns a luat piuitul reporteriței.

Ea și-a luat cameramanul și duși au fost de unde veniseră.

Filip însă a rămas ferm în convingerile sale.

Pe ce se bazează, știați?

El, precum am mai scris, nu putea să dispună decît de două variante posibile:

1. PDM este nevoit să se ralieze cu PSRM, care, după anunțurile recente ale rușilor de scumpire a gazelor și energiei electrice pentru moldoveni, se va dezice de Putin și camarila lui. Și se va europeniza, de nevoie.

2. PDM va crea în jurul său o alianță constituită din democrați, independenți, șoriști și  unii acumiști, care vor trebui să fie Pro Moldova în loc să îmbătrînească, strigînd același, etern refren Filato-Platono-Țopist:  „Jos Plahotniuc!”.

Chiar dacă varianta a doua nu place deloc președintelui Dodon și PSRM-ului său, fapt declarat de chiar Igor Nicolaevici în ședința legislativului de azi.

A treia cale este a dezmățului politic, al cărui start l-a și dat azi activistul PPDA-PAS-ului Pavlo Grigorciuc, mai vechi frate de acțiuni huliganice cu Petrenco, Cebotari și Co.

Grigorciuc a scandat mai întîi lozinca: „Libertate!” în fața parlamentului, apoi i-a spart capul deputatului Sergiu Sîrbu din PDM într-o cafenea, unde ultimul intrase, după ședința parlamentară, să bea un ceai.

Grigorciuc a săvîrșit fapta imediat ce-a auzit fraza deputatului Năstase din Blocul ACUM, care a spus așa: „Sunt bucuros că Sergiu Cebotari, condamnat de Plahotniuc la ani grei de pușcărie, m-a ascultat și a făcut exact ce i-am spus eu: să fugă în Germania, acolo unde va fi protejat de nașul meu, Țopa, vărul lui, Țopa II și Renato Usatîi”.

Grigorciuc a înțeles, în sinea lui, că de-acum Năstase conduce Moldova și l-a lovit pe deputatul Sîrbu exact unde nici nu gîndea PDM-istul.

După care Grigorciuc  a fost reținut, Sergiu Sîrbu–internat în spital, iar analistul politic Roman Mihăeș și-a făcut public propriul pistol de apărare contra huliganilor și bandiților care au început să mișune prin republica fără o alianță nouă de guvernămînt.

Asta să însemne că după arestarea ex-deputatului Filat direct din Parlament, vor mai urma și alți deputați, ca principali instigatori și complici ai diverșilor Grigorciuci, cărora Năstase le promite, cu de la sine putere, azil politic în Germania, Anglia și Vanuatu?

Pe unde are case, vile și alte hoteluri, despre existența cărora nici nu bănuiți?

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole