Oportuniştii din spatele blocurilor electorale

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scriam acum aproape doi ani despre ratatul PNL şi preşedinta acestuia.

Şi cum eram convins atunci, aşa sunt şi acum – nicio şansă pentru acest partid să acceadă în parlament, darămite să se mai impună pe scena politică.

Motivul?

Indivizii din fruntea lui. Odată compromişi nu mai au şanse de reabilitare (aproximativ ca în cazul lui Roşca).

Însă ca să vezi – nu se lasă râiele astea de marele vis – treuca guvernării!

Şi, deloc paradoxal, să vezi ce le trăsneşte prin cap. După precedentele succese ale blocurilor electorale de până la 2005 (ş-aici fac o plecăciune comuniştilor pentru interzicerea blocurilor), Pavlicenco vine c-o super iniţiativă – să formeze un nou bloc, cică cu tentă europeană.

Şi culmea, distinsa doamnă nu-şi doreşte ca acest bloc să se închege în jurul PNL-ului, ci mai degrabă în jurul PL-ului lui Ghimpu, partid parlamentar cu şanse teoretice să acceadă în parlament desinestătător.

Ei, în acest caz trebuie să fii căzut în cap să accepţi propunerea penelistei. Mai ales că, se ştiu foarte bine acţiunile post-alegeri ale partiduţelor constituante ale diverselor blocuri. Cum au ajuns în parlament, cum s-au dezis de bloc, închegându-şi fiecare câte un grup de 2-3 persoane.

Şi tocmai de asta am respectat decizia comuniştilor de a interzice blocurile. Căci, fie-mi iertată logica, dar ţi-ai făcut partid, fii bun şi du-l în parlament cu forţele proprii, nu prin diverse ghiduşii şi matrapazlâcuri.

Însă, din păcate, au venit iar ăştia ai” noştri” ş-au reintrodus blocurile. În plus, au scăzut pragul de accedere de la 6 la 5 %, care nici aşa nu-i este pe plac d-nei Pavlicenco.

Căci dă, dânsa şi-ar dori 1 % sau 0.5 %, convinsă fiind că muribundul PNL, n-are cum să ia mai mult.

 

P.S. Tare aş vrea să nu mai avem în parlament rătăciţi alde Dodon, Mişin, Abramciuc, Greceanâi, etc., precum şi din actualele partide extraparlamentare, unele din ele enumerate mai sus, care au fost cândva la guvernare, dar n-au făcut decât valuri într-un castron cu apă…

Să am iertare pentru nepluralismul meu politic, dar aşa-i firea mea – nu pot agrea oportuniştii !!!

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole