Open Dialog si folosirea PAS si PPDA in razboiul hibrid impotriva R.Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 Preşedintele comisiei parlamentare de ancheta privind imixtiunea Fundatiei Open Dialog in treburile interne a RM,  a anunţat aseară că raportul în baza anchetei a fost finalizat şi în scurt timp va fi prezentat în plenul Legislativului.

Potrivit lui Igor Vremea, deputaţii au vrut să afle de la Maia Sandu şi Andrei Năstase, dacă ei au cunoscut faptul că ONG-ul Ludmilei Kozlowska a primit 2 milioane de dolari de la două companii care-i aparţin lui Veaceslav Platon, lucru confirmat de instituţiile de resort din Moldova şi examinate în prezent sub aspect penal.
Intrebarile formulate de deputati  catre Maia Sandu si Andrei Nastase au ramas fara raspuns.

Parlamentarii au dorit sa-i intrebe daca s-au inrolat in calitate de instrumente de razboi hibrid al serviciilor secrete rusesti, in mod constient, sau inconstient?
Intrebarile deputatilor, pot fi citite la acest link.
https://deschide.md/ro/stiri/politic/39634/Comisia-%E2%80%9EOpen-Dialog%E2%80%9D-a-aprobat-raportul-final-La-ce-%C3%AEntreb%C4%83ri-trebuia-s%C4%83-r%C4%83spund%C4%83-Maia-Sandu.htm

Faptul ca servicile secrete ruse duc un razboi dur impotriva actualei conduceri a R.Moldova este un fapt dovedit.
Cu regret constatam ca unii lideri a opozitiei, s-au asociat in unele activitati cu reprezentantii acestor servicii, in speta Open Dialog si dauneaza R.Moldova.
Astfel Kozlovsca se lauda ca ea si Fundatia Open Dialog au contribuit decisiv la suspendarea finantarii acordate RM de care UE.
Tara noastra si organele specializate sunt obligate sa i-a masuri rapide pentru a apara interesele nationale.

E greu de crezut ca Sandu si Nastase nu au știut ca au beneficiat de banii lui Platon prin paravana lobbystă Open Dialog, deoarece Kozlovska s-a afisat in apararea lui Platon din momentul retinerii acestuia la Kiev.

Acum Maia Sandu si Andrei Năstase trebuie să răspundă deja, nu doar Comisiei de anchetă, ci cetățenilor la alegeri.

Comentarii