Oooooooo… super idee! Videocameră în biroul fiecărui ministru

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fiind invitată la o emisiune, Ministrul Educaţiei, Sandu, s-a arătat dispusă ca în biroul acesteia să fie instalată o cameră pentru înregistrări video, pentru că dânsa nu are nimic de ascuns şi, în plus, ar arăta cetăţeanului de rând cât de extenuantă îi este munca.

Personal, nu pot decât să-mi scot pălăria în faţa unei astfel de idei. Ba mai mult, aş sugera ca această propunere să fie implementată la nivel naţional, în birourile fiecărui funcţionar public, de la simpli consilieri raionali şi până la deputaţi.

Ştiu, ştiu, pare utopică această doleanţă a mea, dar odată ce ideea a venit din partea unui înalt demnitar, de ce să nu ne facem speranţe.

Mai ales că, după spusele aceleaşi doamne, miniştrii nu au ce ascunde. Şi dimpotrivă, cetăţenii ar vedea la ce oră vin la serviciu, câte ore îşi sacrifică în weekend la acelaşi birou, etc., etc.

Ehhh, sunt sigur că râdeţi cu poftă la aceste rânduri şi probabil gândiţi cam aşa:
– Poveşti, când vine vorba de muncă peste program (evident, în beneficiul populaţiei);
– Poveşti, când vine vorba despre transparenţa funcţionarilor;
– Poveşti, când vine vorba de videocamere în birourile miniştrilor.

Ei bine, poveşti – ne/poveşti, odată auzită o astfel de idee, eu zic să insistăm pe ea, mai ales acei părinţi care au condamnat stresul odraslelor lor din timpul BAC-ului.

– Ia-n lasă-i să se streseze şi ei!

 

Iar în încheiere, vreau să fac o adresare către guvernanţii noştri – dacă vreţi cu adevărat să stârpiţi corupţia din ţara asta, puneţi-vă câte-o videocameră în biroul de lucru!

 

 

P.S. Offfff, tare mă tem să n-o dea Recean pe Sandu cu capul de asfalt, pentru o asemenea idee…

 

Pentru cei care încă n-au votat

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole