#omnormalsingur

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ce simte un om normal în această dimineață? Simte ca este foarte singur. Singur într-o lume indiferentă. Nici urma de ostilitate sau solidaritate în jur.

Singur în fața unei probleme de sănătate, pentru că sistemul este la pământ Plătind pentru fiecare pastilă de parcă ar fi de aur Plătind pentru fiecare vizită la medic, chiar dacă are asigurare Plătind pentru că vrea să trăiască Plătind și rugându -se: să dea Domnul sănătate.

Singur în față educației reformate. Plătind pentru o atitudine prietenoasă Plătind pentru ca sa-și vadă dreptul constituțional împlinit Plătind când vrea să știe și când vrea să fie lăsat în pace Plătind și visând la incluziune, calitate și moralitate: Domnul să ne ajute.

Singur în fața facturilor. Plătind pentru produse expirate Plătind pentru apă care vine când vrea Plătind pentru energie și speriat cu întunericul Plătind funcționari ca să aibă pe cine plăti dacă va încerca să facă ceva Plătind și rugându –se: Mare-i Dumnezeu.

Singur în fața pensiei, lângă un tomberon căutând sticle ca să le schimbe pe o pâine. Singur pe zebră de unde oricând poate zbura ajutat de vreun șofer care-și permite să-l strivească. Singur în fața secetei, a inundației și a contractelor impuse de asiguratori. Singur în fața televizorului… Iar din TV, oameni de tot soiul îi povestesc despre probleme, provocări și scenarii. Dumnezeu să ne apere.

Omul normal știe că-i singur și se roagă pentru Guvern, FMI, miliard, DA, jos și președinte – să-l lase în plata Domnului. Omul normal este plictisit și nu știe că NU este SINGUR.

Omul normal a obosit și continuă să se roage, uitând că de mai bine de 20 de ani poate Cere celor pe care-i plătește, judecând după declarațiile de avere destul de bine. Ar fi mult prea ușor să plece după toate, s-au jucat destul, acum să mai facă și treabă.

Comentarii

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu, jurnalist. 10 ani am făcut știri politice pentru cele mai citate agenții de presă din țara în calitate de reporter, editor, șef de department. 3 ani de știri TV în calitate de producător și coordinator de programe nu mi-au creat de...

Ultimele articole