Oligarhii Țopi schimbă favoriții ca “prez…mănușile”!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un nou Barometru al Opiniei JurnPublice a fost lansat azi la Chișinău. Comandatarii acestuia, minim oligarhii Țopi, și executorii, gașca Jurnal TV, nu se mai ascund de opinia publică și, în special, de societatea sa civilă.

”Părintele” Barometrului Opiniei Publice, Arcadie Barbăroșie, susținătorul-consultant al hoțului Vlad Filat și ”maiestru emerit” în ”desenarea” unor sondaje de care are nevoie Patria. Igor Boțan și Victor Ciobanu, idiologii responsabili de atacuri guvernamentale la posturile TV7 și Jurnal TV, dar și alți reprezentanți ai pseudosocietății civile, au ieșit deschis în prezidiumul Institutului de Politici Publice pentru a-și prezenta ”odrasla” zămîslită pe meleagurile bavareze.

Din toate trendurile, majoritatea din care nu sunt o surpriză, sare în ochi căderea lui Andrei Năstase și falimentul mișcării sau partidului DA. Politics.md scrie într-o știre de azi că “Andrei Năstase și formațiunea sa înregistrează rezultate destul de slabe și sunt la toate capitolele mai jos decât Maia Sandu și formațiunea pe care aceasta și-a constituit-o.

La capitolul încredere din partea populației, Andrei Năstase acumulează doar 4,6%. De asemenea, Năstase nu poate fi primit nici ca un candidat serios la alegerile prezidențiale. Doar 6,8% din respondenți au declarat că l-ar vota în această funcție, fiind pe locul patru, iar în turul doi ar ajunge Igor Dodon și Maia Sandu.

Iar în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, formațiunea lui Năstase, Platforma Demnitate și Adevăr ar acumula doar 9% din voturi, potrivit BOP”.

Și asta după ce Andrei Năstase și-a petrecut sărbătorile de Paști în Germania, în castelul familial, alături de nașul său, oligarhul Țopa.

Concluzia a fost expusă azi. Țopii renunț la piesa “folosităuzată” – Andrei Năstase, în favoarea unei prospături – Maia Sandu. Aceasta i-au comunicat-o lui Năstase, în emisie directă, cei din prezidiumul IPP și autorii BOP-ului. Noua favorită – Maia Sandu. Care, potrivit autorilor sondajului, este necunoscută de oameni, dar când întrebi de numele ei, oamenii ăși aduc aminte.

Doar că, după Sergiu Mocanu și Năstași, mult îi va ține pe Țopi această nouă “jucărică” sau, în cîteva luni, va fi și ea schimbată ca o “prez…mănușă”?

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole