Olanda Capturată!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De vreo 3 zile-ncoace, ”independenții” de la Chișinău flutură cu niște hârtii apărute pentru prima dată în 2013, strigând că alea sunt probe contra lui Plahotniuc. Totul ar fi bine, numai că inșii ”întâmplător”, ca de obicei, scapă detalii. Acele hârtii, sunt rupturi dintr-un dosar, în care Țopii cu Platon i-au acționat pe Marian Lupu, Andrian Candu și Vlad Plahotniuc în instanța din Olanda.

Sigur, acel dosar a fost inițiat pentru ca ”pod șumok”, grupările Țopa și Platon,  să-și facă de cap în sistemul nostru bancar fără a fi împiedicați (recomand vizionarea conferinței de presă organizate de Victor Gurău pe tema dată).  Problema ”independenților” este că liderii partidului democrat au obținut câștig de cauză și au fost achitați, și deasemenea, inclusiv jurnalTV urmează să aducă scuze publice pentru defaimare și dezinformare, fapt ce pare că nu au de gând să-l facă, nesupunându-se Justiției Europene, și continuând atacurile neîntemeiate. Dar când i-a oprit pe afiliații Țopilor lipsa de probe în propaganda și manipularea lor zilnică?

A doua minciună vehiculată recent, deja de către Renato Usatîi, numit anterior balabol de către colegul său de proteste Dodon, constă în faptul că interpolul l-ar fi început monitorizarea (căutarea?) activă a Președintelui actual al PDM – Vlad Plahotniuc. Să se conducă oare interpolul de declarațiile sau interpelările unui individ fugar din Rusia? Toată lumea știa că FR este leagănul și acoperișul tuturor bandiților din lume. Sau credeți că europenii, cu dosarul Gorbunțov pe masă, nu cunosc cine este Usatîi?

De asemenea în categoriile minciunilor primarului din Bălți, s-a dovedit a fi o declarație făcută recent în timpul unui live pe facebook, precum că libertatea lui Vlad Plahotniuc se încheie pe 8 martie 2017.  Evident, se referea la aceleași procese de judecată din Olanda. Dar iată că este 15 martie, iar Vlad Plahotniuc este nu doar în libertate, dar aduce și probe ale nevinovăției sale: ”Chiar zilele trecute, pe 8 martie, a fost pronunțată a doua decizie a judecătorilor, care spune clar că acuzațiile lor sunt nejustificate și lipsite de probe! Mai exact, au pierdut procesul pe care chiar ei l-au intentat în plină campanie electorală la alegerile din 2014”. Textul integral și decizia instanței -> AICI.
Tare a sperat Usatîi, dar n-a fost să fie.

În fine, se duce o luptă, cineva o duce pentru păstrarea vectorului pro-european și modernizării Republicii Moldova, iar altcineva, precum se striga în PMAN – își vor țara înapoi! Dar a vrea e una, dar putea este altceva. Sau, dacă fac o trimitere la ce a spus recent premierul Marii Britanii, Theresa May: Unii conduc proteste, alții conduc țara!

PeSe! Calificativul ”independenții” presupune o listă de persoane aservite care mai poate fi completată (screenshot dintr-un articol al bloggerului Veaceslav Balacci).

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii