Один в поле не воин: Usatîi, divorțat de Dodon și părăsit de Năstase

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce Usatîi s-a certat cu socialistul Dodon, și relația cu platforma DA se încordează. Liderul platformei DA, Andrei Năstase a anunțat că este gata să candideze la prezidențiale. Asta în timp ce Renato Usatîi încerca să-și convingă partenerii de alianță că trebuie să boicoteze alegerile prezidențiale.

Pentru că a rămas singur, sâmbătă primarul de la Bălți a zburat, sâmbătă la Moscova. Nu de alta, dar trebuie să coordoneze o nouă strategie. E nevoie de retușuri, altfel, în condițiile în care nu ai ani pentru a cndida la președinție, până la parlalentare lumea uită de el. Piatra de moară de la gâtul lui Usatîi e chiar ceea pentru ce a luptat – primăria Bălți.

Cum ar fi să aveți o firmă și ca unul dintre angajați să vină la muncă cam odată la trei zile. Eu, l-aș da afară italienește, adică cu mulă gălăgie ca și ceilalți să înțeleagă faptul că acest lucru este inadmisibil. Noi, însă, suntem cea mai tolerantă națiune. La Bălți, bunăoară, aproape 37 de mii de oameni l-au angajat pe Renato Usatîi în funcție de primar ca până la urmă acesta să petreacă mai mult timp la Chișinău și Moscova decât la Bălți.

Oficiul Cancelariei de Stat (reprezentanța Guvernului în teritoriu) de la Bălți a făcut apelul în fiecare zi la primărie ca să aflăm acum că în opt luni de mandat Renato Usatâi a fost la muncă aproximativ opt săptămâni. Altfel spus, omul muncește pentru cei care l-au ales în jur de o săptămână pe lună. Știu că nu și-a dorit să fie primar pentru salariu, dar mai știu că a promis bunăstare oamenilor ademeniți la concertele lui Stas Mihailov și Bleasteașcie.

Culmea este că Usatîi mai și reacționează bolnavicios, atunci când este încolțit de consilierii muncipali, care încearcă să-l pună la lucru. Este și cazul de săptămâna trecută, când primarul ca să nu tacă a trecut la atac. De exemplu, la întrebarea dacă “e adevarat că dumneavoastră nu aveţi soluţii la problemele cu care se confruntă întreprindrea municipală având un deficit bugetar de 17 milioane de lei”? Acesta a răspuns că „eu înţeleg că aveţi legătură cu cosmosul pe timp de noapte şi din această cauză aveţi aşa întrebări”.

L-a ofensat, însă, pe consilierul Chiseleov, după ce acesta i-a adresat o întrebare și mai simplă. S-a interesat când, în sfârșit, va avea loc prima întâlnire cu locuitorii oraşului? Asta pentru că a promis că o să organizeze astfel de evenimente o dată la trei luni. Usatîi a sărit fript din fotoliu și în drum spre ieșire, bolmojea sub nas ceva de genul că „Altă dată îi vom permite lui Chiseliov să adreseze întrebări doar dacă va prezenta certificate de la psihiatru”. Cam așa arată o zi de muncă de-a primarului de la Bălți.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole