Ochiul de veghe dintre sânii Anei Ursachi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Până azi am refuzat să folosesc etichetarea de avocatul diavolului în privința Anei Ursachi. Mereu am admis că poate fi victima represiunilor politice. Azi, însă, acest apărător al drepturilor omului m-a convins că este pericol public. Analizând ultima înregistrare, filmată de Ana Ursachi cu o cameră ascunsă prin bluza ei transparentă, e lesne de înțeles că această doamnă de fier aduna compromat inclusiv pe funcționarii care o ajutau să obțină ilegal anumite informații.

Dacă ați reușit să prindeți firul acestui filmuleț, înțelegeți că Ana Ursachi intră în biroul vicedirectorului de atunci al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP), Petru Bîrcă și discută despre mediaizarea prin intermediul Jurnal TV a anumitor informații secrete. Funcționarul e supărat, invocând că aceasta l-a “postavlit”. Totuși, îi dă un nou set de informații compromițătoare, promițându-i că aceasta va apărea la Jurnal TV, nu înainte de a fi văzut de el însuși. La un moment dat intră în birou și feșul DIP, Veaceslav Ceban și, din câte ne dăm seama, ultimul este la curent cu discuția celor doi.

În trei minute de înregistrare vedem tot atâtea lucruri grave. 1. Un avocat cu practici condamnabile de activitate. 2. Funcționari corupți. 3. Jurnal TV ca și platformă de manipulare. Din discuțiile dintr eUrsachi și Bîrcă e clar că cei doi se cunosc bine și nu sunt la prima abatere. Vicedirectorul DIP folosește un limbaj suburban, de se crează impresia că e un lider al lumii interlope. Este cert că omul are interese comune cu Ana Ursachi. Altfel în patru ani cât a fost șef-adjunct la DIP a făcut cât un moldovean de rând în zece vieți, se arată într-o investigație a Ziarului de Gardă.

Revenind la Ana Ursachi și Jurnal TV, acum parcă e cert de ce nu a supraviețuit telviziunea Țopilor. Sunt aproape sigur că boss-ul de la Frankfurt nu știa despre faptul că postul lot TV e folosit și de oameni din anturajul lor în scopuri personale. Or, Victor Țopa a investit în televiziune având un songur scop – să-l doboare pe fostul lui partener de afaceri, Vlad Plahotniuc. Doar că Andrei Năstase i-a deschis prea larg ușa Anei Ursache, care pentru a pune presiune pe judecători lua cu ea la diferite ședințe de judecată și o echipă de filmare de la Jurnal TV. Cineva îmi spune că se mai întâmpla ca în timpul procesului avocata să-i spună operatorului ce să filmeze anume.

De fapt, Ana Ursachi are și ea o experiență vastă de filmare. Ce-i drept cu camera ascunsă, dintre sâni. Or, apariția de azi nu este prima de acest fel. Prima o vedeți aici.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole