Occidentul i-a arătat lui Năstase unde-i este locul în competiția cu Maia!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Bate șaua să se priceapă iapa – spune un proverb romînesc. Un proverb care poate fi aplicat cu ușurință comicului politic Andrei Năstase. Păpușii preferate a criminalilor fugari Țopa. De fapt, singurei păpuși a acestor oligarhi, care acțonează deja de mai multe luni fără pic de demnitate și adevăr. Pînă acum cei care îl tot trăgeau de mînecă pe Năstase și îl dădeau cu nasul în păcatele sale era presa. Colegii de partid sau de alianțe se făceau că nici nu observă delapidările proprietății de stat împreună cu cuplul mafiotic Țopa – Filat, spălarea de bani prin propria mamă, imobilele și vacanțele de lux. Se pare că nu lua presa în serios nici Andrei Năstase. Nu lua în serios pînă mai ieri.

Ultima oră! Năstase OBLIGAT de străini să iasă din cursă. El a fost anunțat că nu va avea susținerea Occidentului dacă va ajunge președinte, scrie portalul www.today.md.

Ziariștii acestui portal susțin că, Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, canidatul susținut de grupul infracțional Țopa, este nevoit să se retragă din cursa electorală. Surse din Platforma DA spun că Năstase a primit ieri un mesaj foarte ferm din parte unui grup de parteneri externi, inclusiv de la UE, prin care i s-a impus că vineri, cel tarziu, să-și anunțe retragerea din cursa electorala în favoarea Maiei Sandu.

Motivele pentru care i se cere retragerea este legătura cu gruparea Țopa, dar și trecutul său murdar, care îl face extrem de vulnerabil și fără nici o șansă în fața lui Dodon într-un eventual tur doi.

Lui Năstase i s-a transmis mesajul că dacă nu se retrage, chiar dacă va ajunge președinte el nu va beneficia de sprijinul Occidentului. Mai mult, Țopii ar vrea și ei deja că Năstase să abandoneze cursa în speranța că prin acest gest ar putea obține un tratament mai bun investigația penală care are loc în Germania în privința lor.

Potrivit surselor noastre, liderul Platformei DA este extrem de afectat de vestea primită și ia în calcul varianta abandonării cursei electorale.

Năstase este supărat și din cauza sondajului unei fundații germane care ar urma să apară vineri, în care Maia Sandu este în fața lui, dar el consideră că la sondajul respectiv s-a umblat în așa fel încât să-l forțeze să abandoneze cursa. Năstase a criticat de altfel și public acest sondaj care ar urma să apară, punând de la bun început sub îndoială rezultatele lui.

Sursele Today.MD mai spun că liderul Platformei DA își va anunța public susținerea pentru Maia Sandu, dar pe la spate va face totul ca ea să piardă, iar partenerii externi să înțeleagă ce greșeală au făcut prin faptul că l-au retras din cursă. Țopii vor vrea să arate public că o susțin pe Sandu, asta ca să vadă străinii cât sunt de corecți, dar în realitate ei vor să câștige Igor Dodon, cu care ar putea face mai ușor anumite înțelegeri după alegeri. În plus, ei nu vor putea uita prea ușor modul umilitor în care le-a fost scos candidatul cu trei săptămâni înainte de alegeri, cu milioane de euro cheltuite în vânt pentru campania din ultimele luni.

Cel care se laudă pe la prieteni că îi scrie discursul de retragere, așa încât să pară un moment festiv de mare om politic care se retrage pentru „binele țării”, nu un abandon rușinos și umilitor, este chiar Anatol Țăranu, fostul consilier al lui Vlad Filat- cel care i-a scris celebrul discurs „vineri 13, ora 13″ prin care a rupt alianța și a băgat țară în criză pentru doi ani de zile. Și el anunța atunci că o face pentru „binele țării”.‎

P.S.-ul autorului: înainte să vă grăbiți să nu credeți știrea, amintiți-vă cum nu le-ați crezut nici pe altele și s-au dovedit adevărate, în special cele legate de Filat și PLDM.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole