Obama care l-a omorît pe Osama

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cică ratingul de popularitate a lui Obama după ce la nimicit pe Osama a crescut pînă la 60%. Şi cică jumătate din americani cred că Obama mai merită un mandat. Iar peste 70% dintre respondenţii unui sondaj, îl cred pe Obama capabil să lupte cu terorismul şi cred că acesta a îmbunătăţit relaţiile cu Irakul şi Afganistanul.

Ia proşti mai sînt americanii. Să-l mai mandateze odată pe cel care-a zis că războiul din Irak a fost o greşeală şi a promis să-şi retragă trupele din Irak, dar şi le-a băgat în Libia. Cu cei mai bun Obama decît predecesorul său, în acest caz? Sau în America e cool să critici un Preşedinte pentru războiul dus în scopul instaurării democraţiei într-un stat care de la origini n-a fost democratic, iar apoi să-ţi bagi trupele în alt stat (care iarăşi numai democratic n-a fost) în scopul instaurării aceleiaşi democraţii americane? Asta probabil numai pentru ca celălalt candidat la funcţie, să vină să te critice pentru greşeala de a începe război, să ajungă preşedinte, şi iarăşi să înceapă război – totul pentru visul american.

Cred în moartea lui Osama, dar nu şi în uciderea lui. Din cîte ştiu teroristul numărul 1 era de prin 1955, astfel că avea toate şansele să moară din „proprie iniţiativă”. Altfel spus, nu cred că americanii ar fi anunţat despre „uciderea teroristului nr.1”, acesta mai fiind în viaţă, dar după ce şi-a dat duhul, pot spune ce vor. Eu personal să fi fost preşedintele SUA, avea să-i pun capul pe băţ şi să-l port prin lume, nu tocmai să-l petrec cu respectarea tuturor legilor lumii islame.

Într-o lume în care nu te poţi urina la un colţ fără a fi văzut de o cameră ascunsă, cel mai groaznic terorist a fost omorît fără a fi fotografiat măcar odată. Să fim serioşi. Cred însă că, dacă într-adevăr Osama a fost capturat şi nimicit de trupele americane, toate pozele şi dovezile o să apară, evident printr-o greşeală/scurgere de informaţie/eroare tehnică/spargere a bazei de date, taman în ajunul alegerilor prezidenţiale, atunci cînd Obama care la omorît pe Osama va primi cu-adevărat meritele şi votul.

La moment, ţin totuşi să cred că sondajul „JFK” este doar o farsă a celor de la „News Com”, mai ales că sondajul a fost realizat cu urmărirea strictă a normelor şi standartelor moldoveneşti. Cum altfel poţi califica un sondaj american, realizat pe un eşantion de 1 000 de persoane? Numai în Moldova cu o populaţie de circa 3 000 000 cetăţeni, poţi realiza sondaje reprezentative, intervievînd 1 000 de persoane.

Într-un final, cei care cred în „uciderea” lui Osama de către Obama, fie că n-au privit, fie că au uitat, filmul „Wag the Dog”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii