Oazu Nantoi: PCRM joacă rolul coloanei a V-a, la acest pseudo-referendum! (video)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

M-am convins încă odată că pentru unii mai presus decît orice stau interesele politice, iar țara asta nu înseamnă nimic pentru ei. Și de ce ar însemna ceva, cînd unii nici nu locuiesc aici, stau departe de problemele cu care ne confruntăm noi, dar nu ezită să tragă dividente politice chiar și în condițiile cînd este amenințată statalitatea Republicii Moldova.

Este vorba despre Țopi și televiziunea lor, care nu demult au terminat circul despre o așa-zisă închidere de gură, ce vedem că nu se mai oprește din bîrfit. Păcat doar de mulți tineri de acolo care nici nu-și dau seama că lucrează pentru interese străine statului nostru. Și pun umărul împreună cu PCRM, la destabilizarea situației politice și sociale.

Întrebarea care și-o pun acum toți, mai ales analiștii, dar și pseudo-analiștii politici, cum ar fi Țirdea ori Vasile Năstase, este:
Cine are drept scop destabilizarea situației politice din țară și cine atacă statalitatea Republicii Moldova?”

Dacă pentru pseudo-analiștii politici, lucrurile stau cît se poate de simplu, cum ne-a deprins deja Jurnal Trist Media, că indiferent de ce subiect este abordat, invitații, de cele mai multe ori fiind de-ai casei, spun ce spun și ajung ajutați și de moderatorul emisiunii, care din start le spune tuturor că Partidul Democrat prin persoana “controversatului” politician, Vlad Plahotniuc, pune ceva la cale. Nimeni nu mai este vinovat și implicat, doar Plahotniuc și pe alocuri Filat.

Ieri însă, în cadrul unei emisiuni de la același Jurnal Trist Media, Oazu Nantoi, le-a cam dat peste cap planurile. Cum am zis și mai sus, moderatorul pune întrebarea în felul următor:
– După cum ați văzut și au relatat colegii noștri de la știri, există multe suspiciuni că PDM ar face un joc dublu în sudul Republicii Moldova. Cum vedeți dumneavoastră situația?

La care, analistul Oazu Nantoi, vădid deranjat de faptul că moderatorul a simplificat atît de mult datele problemei, pînă la absurd chiar, a răspuns că el a fost chemat să discute problema din sudul țării, iar în realitate la Jurnal se discută Partidul Democrat, ceea ce nu este corect, pentru că există amenințări la adresa statalității Republicii Moldova, inclusiv prin acest așa-zisul referendum. Nantoi a mai spus că acum nu trebuie discutată situația din Găgăuzia, dar scenariul care este realizat. Pentru că în opinia analistului,e vorba de un plan orchestrat de destabilizare a situației politice în țara noastră, în perspectiva semnării Acordului cu UE, și a alegerilor Parlamentare, realizat de Federația Rusă. Oazu Nantoi a atenționat că dacă acum toți care se dau cu părarea se vor reduce la primitivismul că iată acolo Dudoglo este membru al PDM, apoi halal de noi toți ca cetățeni ai acestei țări, pentru că nu suntem în stare să fim cetățeni care apără statul și vedem amenințările la adresa statalității, și să ne urcăm deasupra achitării de conturi de cinci bănuți din tîrgul politic moldovenesc.

Nantoi și-a exprimat regretul că a fost invitat la emisiune ca să discute PDM, în situația în care este amenințată Republica Moldova.

În opinia analistului, expert în problema Transnistriană, structurile de stat s-au mobilizat, mai puțin Parlamentul, deoarece PCRM joacă rolul coloanei a V-a Rusiei și este implicat direct în organizarea acestui pseudo-referendum.

Eu sunt total deacord cu domnul Nantoi și deasemenea regret că în situația în care este amenințată statalitatea țării, “jurnaliștii” marca Jurnal Trist Media, joacă pe muzica comuniștilor.

Iar pentru interesele Rusiei, lucrează inclusiv și acei pseudo-analiști, care încearcă să facă din Plahotniuc imaginea unui “dușman al poporului” , învinovățindu-l pe el de tot ce se întîmplă, în timp ce Moscova nestingherit trage sforile în țară. Cum vedem și acum că încearcă să destabilizeze situația politică și atentează la statalitatea țării noastre.

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole