Oare de ce Jurnal-ul e avocatul raiderului nr.1 din CSI, magnatul Platon?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De cînd a fost arestat magnatul Platon multă presă cică liberă, echidistantă  și independentă plînge și-l apără necontenit, încercînd să-i croiască zilnic costume de luptător contra Puterii, care are de suferit din cauza acestei fapte de nemaivăzut eroism.

Fost deputat din AMN, care partid s-a dizolvat ulterior în PLDM-ul lui Filat, Platon a finanțat 2/3 din presa pseudoeuropeană de pe Bîc din activitățile sale de raiderist nr. 1 al CSI-ului.

După ce bancherul în cauză a fost condamnt la 18 ani de închisoare, el și brigada lui de presă au prins a turba și mai tare, ceea ce înseamnă că le arde ceva foarte tare în interior.

Le arde exact locul ascuns, ce le ține drept față adevărată  din 2010 pînă acum.

Și asta în timp ce avocații lui Platon  nu mai obosesc de atîtea petreceri și orgii sexuale cu gheișe din Chișinău și din mai toate raioanele republicii.

Asta DA susținere pentru Erou!

Eroul luptei cu oligarhia moldavă, Platon!

Iată numai cîteva materiale publicate în ultima lună de Jurnal în apărarea generosului Platon.

Oare pe gratis e lustruită imaginea raiderului nr.1 al CSI-ului de către unul dintre multele sale organe de presă liberă și independentă?

Răspunsul vă aparține, dragi cititori.

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/5/16/stenograma-integrala-a-audierii-lui-ilan-sor-in-dosarul-lui-platon-a-fost-facuta-publica-nu-am-furat-niciun-ban/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/5/10/veaceslav-platon-acuza-seful-inchisorii-de-coruptie-legile-sunt-aplicate-selectiv/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/5/3/platon-noi-acuzatii-la-adresa-sefului-inchisorii-am-fost-torturat-prin-infometare-si-batut/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/5/2/platon-shor-si-plahotniuc-incearca-pe-banii-vostri-sa-si-cumpere-rolul-de-sfinti-cand-se-va-rafui-cu-concurentii-in-afaceri-plahotniuc-va-trece-la-politicienii-care-nu-i-impartasesc-pozitia/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/4/28/a-fost-examinata-plangerea-lui-platon-pe-numele-sefului-inchisorii/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/4/18/veaceslav-platon-absent-din-nou-de-la-sedinte/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/4/19/procurorii-cer-23-de-ani-de-inchisoare-pentru-veaceslav-platon/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/4/20/sentinta-in-cazul-platon-anuntata-astazi-avocatii-cer-achitare-iar-procurorii-23-de-ani-de-inchisoare/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/4/20/platon-a-fost-condamnat-la-18-ani-de-inchisoare/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/4/20/platon-a-fost-condamnat-la-18-ani-de-inchisoare/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/4/20/andrei-nastase-despre-condamnarea-lui-platon-plahotniuc-a-ales-sa-l-condamne-pe-cel-mai-periculos-pentru-siguranta-sa-si-sa-preia-proprietatile-acestuia-pentru-sine-nu-pentru-tara/

http://www.jurnal.md/ro/justitie/2017/4/25/avocatii-lui-platon-din-marea-britanie-vor-cere-kroll-sa-investigheze-actiunile-lui-in-jaful-bancar-sa-nu-creada-tot-felul-de-coordonatori-ca-pot-sa-arunce-pacatele-lor-pe-umerii-altora/

Etc. etc. etc.

Nu încape îndoială că Banca poporului a fost pusă pe butuci de raiderul Platon+Filat+Șor, iar o parte considerabilă din mijloacele financiare delapidate de ei a ajuns, evident, în buzunarele celor mai liberi, echidistanți și independenți jurnaliști de pe glob, care au viză de reședință și în Germania, și în Rusia, și în R. Moldova.

Și care scriu chiar așa: „Controversatul primar de Orhei, Ilan Şor, i-ar fi împrumutat afaceristului Veaceslav Platon peste 800 de milioane de lei de la Banca de Economii fără nicio garanţie sau vreun contract de creditare. Asta a declarat Şor în timp ce era audiat ca martor în dosarul lui Platon. Potrivit depoziţiilor, Şor a convins Consiliul de Administraţie al BEM să ofere un credit de zeci de milioane de dolari în urma unei înţelegeri neoficiale cu Platon. Depoziţiile au fost date la sfârşitul lunii februarie, iar stenograma integrală a şedinţei a apărut pe Internet.
Evenimentele la care s-a referit Şor datează de la începutul lui 2014, când a ajuns preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii. Primarul de Orhei afirmă că a eliberat mai multe credite fiind presat de fostul premier Vladimir Filat. Din spusele sale, ulterior şi Platon l-ar fi rugat să-i împrumute 40 de milioane de dolari”.

Ați înțeles piruetele presarilor-model de moralitate și bun-simț?

După ei Șor este controversat, dar Platon–nu. E doar afacerist, căruia Șor doar i-ar fi împrumutat ceva, dar certitudinea lipsește. După ei Vladimir Filat este doar „fostul premier”.

Corb la corb nu-și scoate ochii, glăsuie înțelepciunea populară din bătrîni.

Nu ne miră defel colaborarea de clan a jurnaliștilor respectivi și a patronilor  fugari cu „afaceristul” Platon, fapt recunoscut de ultimul și într-o scrisoare  devenită publică recent.

Miră doar cîți avocați mai are balaurul cel cu prea multe capete din Chișinău, Moscova, Kiev, Frankfurt și alte orașe de pe mapamond???

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole