Oameni diferiţi – tot aceleaşi opinii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Recent m-am deplasat în raionul Drochia. M-am întîlnit cu oameni de toate vîrstele și de diferite profesii. Toți sunt în așteptarea unor schimbări în spre binele statului. Am discutat despre problemele din localitățile lor și cum putem contribui la rezolvarea acestora. M-a surprins faptul că nu am văzut oameni care să țină parte actualei guvernări și  opoziției parlamentare. Mă întreb dar, DE UNDE DRACU’ AIȘTEA MAI APAR  ÎN SONDAJE? Sincer mi s-a creat o impresie că liderii acestor formațiuni în loc să aibă întrevederi cu locuitorii vii ai Moldovei , umblă cu lopata prin cimitire și caută voturi și susținere.

Am avut o întîlnire și cu fermierii din satul Sofia. Oameni, cu vîrsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, care sunt hotărîți să meargă pînă la capăt, pînă la aceea ca actuala guvernare să zboare din Parlament. Deasemenea, după majorarea prețului la carburanți, cheltuielile au crescut și fermierii mici și mijlocii se ruinează. Rămîn doar ,,LIDERII,,  sau cum eu le spun,  ȘEFII PI ZDANII, care au cîte 1000-2000 ha în sat și care asigură voturi actualei guvernări.

Valul de nemulțumiri deja persistă în fiecare sat și cu siguranță știu că în curînd va izbucni. TOȚI S-AU ******  SĂTURAT !

Din Drochia am plecat la Bălți unde am stat de vorbă cu cîteva persoane. Mare mi-a fost mirarea cînd am aflat că locuitorii din Bălți au pierdut încrederea în toate partiduțele care speculau cu ideea UNIUNII VAMALE. Deja toți au înțeles că Uniunea Vamală,defapt,  NU EXISTĂ ! Mai mult ca atît, spiritele care erau  în mare parte radicale sau transformat în centriste.  Oamenii spun clar ,, NOI VREM SĂ AVEM RELAȚII BUNE CU TOȚI,, și în explicație – ,, … dorim să avem relații de prietenie și cu UE și cu Rusia,  ne vindem marfa cît pe piața europeană atît și pe cea rusă. Desigur nu trebuie neglijat  și faptul că în Rusia lucrează cca 60 % din toți migranții moldoveni, conform datelor oficiale ale Biroului Național de Statistică (mai mult decît în Uniunea Europeană – 35 %). ,,

Ziua următoare m-am deplasat  spre Bălți. Am participat la Conferința Organizației Teritoriale Bălți a PPRM.  Înainte și după ședință am avut ocazia să vorbesc cu oamenii . Mesajul lor m-a surprins. Ei sunt încrezuți că a venit timpul ca Republica Moldova șă se dezvolte și să devină atractivă pentru alte state. S-au săturat de ,,BRAȘOAVE,, precum UNIUNEA VAMALĂ sau  că peste noapte DEVENIM MEMBRI AI UNIUNII EUROPENE . Toți foarte bine își dau seama că a deveni membru a UE este imposibil în cîteva zile sau chiar ani. Toți își doresc integrare în EU în sens ca să beneficieze de servicii publice de calitate și moderne ca în UE, să elimine corupția din instituțiile statale și să aibă o bătrînețe asigurată.

În concluzie două puncte ( : ) Oamenii pur și simplu nu mai vor războiul acesta dintre partide, unul să-i tragă în dreapta, iar celălalt în stînga. Toți vor ca rudele, copii să se reîntoarcă în Moldova și să aibă AICI un loc de muncă stabil și bine-plătit. Nu mai există spirite într-atît de radicale, dar există o singură dorință – MOLDOVA … (las interpretarea la discreția fiecăruia) .

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Maxim Braila

Maxim Braila

Student la facultatea de Drept USM , anul III. Din adolescenţă am participat la diverse proiecte, care au contribuit substanţial la formarea mea. Îmi plac provocările, şi mereu sunt gata să trec peste ele. În timpul liber îmi place să călătoresc prin...

Ultimele articole