Oaia a rămas cu imunitate, iar politicienii au mai consumat o porție de populism

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Porția imunității a fost consumată astăzi cu totul, iar politicienii noștri au asigurat, din nou, imunitatea oilor aflate la guvernare.

Deștepții din PLR, PLDM și PD, în frunte cu ai lor lideri, au înaintat și susținut un proiect de lege care din start prevedea că trebuie să fie votat de mai mulți deputați decât au toate partidele eurounioniste, cum spune Dodon. Proiectul nu a trecut, dar apare întrebarea: Pentru ce au înaintat proiectul de lege cu privire la imunitate dacă au știut că oile din aceste partide, pline cu ploșnițe și păcate, vor rămâne neatinse de buchea legii?

În partea ce ține de lipsirea imunității deputaților nu înțeleg și de ce, după proiectul de lege cu privire la prescripția legată de 7 aprilie (anulată de CC), au venit cu un nou proiect populist, lipsit de șanse? De ce toate partidele acestea aflate la guvernare au decis, înainte de alegeri, să arate cu degetul spre comuniști că nu au votat lipsirea deputaților de imunitate, chiar dacă au știut că nu va fi dat votul? De ce PLDM, PD și PLR-u au insistat, ca proștii, asupra unui proiect populist?

Pentru a întări mai tare prostia, la tribună a ieșit și bătrânul Diacov, care a spus că el de fapt se pune în poză și nu vrea să voteze proiectul de lege. Diacov a dat o lovitură puternică colegilor săi din partid și din alianță când a mai spus că înaintarea, discutarea și supunerea la vot a proiectului de lege privind lipsirea deputaților de imunitate nu este nimic altceva decât o acțiune populistă, doar că a evitat să spună pentru cine anume.

Dacă să luăm pe partide, fiecare susținător al proiectului de lege are deputați înfundați în probleme până peste cap. Pe lângă aceasta, fiecare partid are oameni care urmează să fie puși în listele din toamna aceasta.

Chiar ați crezut că Filat, Plahotniuc și securistul Hadîrcă au mers la acest risc, iar în toamnă să nu aibă cu ce completa acea listă de 101 plus supleanți? Voi, cei care mai susțineți aceste partide, chiar credeți celor spuse de ei și ați sperat că imunitatea va fi ridicată?

Prea bine că nu, iar în viitoarea campanie fiecare partid va tăia câte o bucată de secvență din video și vor utiliza în sporurile lor electorale, unde vor spune că „au promis ridicarea imunității, dar comuniștii nu au votat”.

Dacă nu e așa, atunci de luni să vedem deputații în rânduri la secretariatul Parlamentului depunând cereri de renunțare la imunitate. Hadîrcă depune cerere? El a rămas unicul lider de partid care mai ocupă funcția de deputat. Ar trebui să fie primul care spune „Haideți, dragi colegi, să depunem cerere de renunțare la imunitate, să arătăm poporului că nu ne temem și că suntem egali în fața legii!”

Politicienii aceștia ai noștri au făcut-o, din nou, lată și de-a oaia, iar această prostie sunt gata să o prezinte electoratului, ca „realizare împiedicată de niște comuniști împuțiți”, care au tot cerut lipsirea cuiva de imunitate, iar când le-a ajuns rândul, au început a da înapoi.

Rușine dlor deputați, din toate cele 3 partide aflate la guvernare, pentru că ați susținut un proiect despre care ați avut garanția că nu va fi votat. Ați ținut pumnii ca proiectul să nu fie votat în a doua lectură, iar după prima v-ați alertat și stresat, fiind băgați în aceste probleme de votul comuniștilor. Ați făcut pumni și la picioare ca în partea a doua comuniștii să se răzgândească. Uite că a funcționat, din nou, trucul politic și „rugăciunea” al Dumnezeu politic, apărătorul vostru din 2009 până acum.

Nu știu dacă același Dumnezeu politic, apărător de populiști împuțiți, va mai vrea să acorde susținere și în campania din toamnă. Probabil și el e sătul de promisiuni, că-i vor fi aduse ofrande, dar până la urmă îndestulat cu promisiuni.

Așa și acest popor, sătul de promisiuni, nu va mai înghiți și probleme imunității, iar pe 30 noiembrie 2014 nu vor mai ridica șaizeci și ceva de mâini în sus, dar vor pune în urme sute de mii de voturi, care vor fi decisive pentru mulți guralivi politici, care acum se bucură de imunitate sau de pașapoarte diplomatice.

Nu vă mai chinuiți, Dlor deputați, cu proiecte populiste, de genul imunității, pentru că vine și ziua judecății voastre, ziua votărilor, după care sper să nu văd mutra multora și nici a celor care sunt căutați de Interpol sau cu interdicții de pe la Curtea Constituțională.

Lăsați paraziților țara aceasta în pace, că neam săturat de voi, populiștilor răpănoși și plin cu rapăn de corupție!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii