O să reușească presa ”liberă”, ong-urile și falșii activiștii ”civici” să ne fure viitorul?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Trebuie să fii cu totul lipsit de substanță cenușie ca să nu observi un simplu fapt: spuma presei și ongurile, precum și așa numiții activiști civici nu fac altceva decât să ignore trădarea președintelui lor – Dodon. Aș spune chiar că este un plus în toată situația creată, dar mă tem că omul nostru nici pe aproape nu este capabil să privescă adevărul care-i stă sub nas.

Sunt mai mult decât sigur că în orice stat european de o săptămână de zile s-ar fi aflat cetățeni cu diferite viziuni politice, religioase, naționalitate ș.a.m.d. pentru că acolo omul știe ce putere are, însă nu și în Moldova. Pe bune, la apariția probelor unde Dodon vorbește deschis câți îi dă Kremlinunl, pentru ce și când a fost ultima dată ar trebui să însemne sfârșitul lui, în toate sensurile, însă ”natașelor” pare să le reușească de minune să mai distragă o dată atenția ”maldavanului” de la subiectul principal.
ONGurile cer demisia judecătorilor, ”activiști civici” cer demisia procurorilor, presa aduce tot acest compot bâhlit la urechile și ochii sărmanilor cetățeni, care de nu știu ce bucurie nu văd că pe sub nas li se fură viitorul.  Mai mult, monstruoasa alianță de guvernare tinde să creeze o comisie parlamentară pentru a investiga tentativa de lovitură de stat a PDM. Serios? În moment ce Plahotniuc apare mai curat decât oricând în fața întregii țări renunțând condițiile și șantajul lui Dodon de a accepta trădarea, dar Maia Sandu face alianță în aceeași zi cu publicarea probelor – după suflețelul cui ar trebui să fie îndreptate o eventuală comisie parlamentară?!

Desigur, putem dezbate mult referitor la justiție și judecători, instituții, ce înseamna, cum se tratează și cum trebuie percepută legea, dar să nu uităm că aici de a face cu politicul. Cu interese politice mari, din afara țării noastre. Și cred că am aici un exemplu:
dacă fiul vă fi judecat în fața mamei, v-a accepta ea vreodată că decizia a fost corectă până la urmă? – poate da a greșit, dar nu chiar așa, și mii de alte scuze… d-apoi în politică. Orice declarație a vreunui politician la adresa justiției trebuie trecută printrun adevărat filtru (nu ca filtrele Maiei Sandu) pentru a înțelege cu ce scop a fost făcută.

Așa dar, eu cu mare drag aș merge să protestez la președinție pentru a cere demisia lui Dodon, de asemenea aș protesta la parlament pentru a cere crearea comisiei parlamentare pentru investigarea finanțării PSRM din afară țării, aș protesta contra presei neprofesioniste și implicate direct împotriva bunăstării bunăstării noastre.

Concluziile vă aparțin.

Pace.