O replică totuşi necesară

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Unii cred că e suficient să semneze (fie şi sub pseudonim) într-o foiţă cu pretenţie de ziar ca să fie ziarişti. Asemenea impostori scriu la comandă, fără vreo legătură cu realitatea faptelor.

Este şi cazul unei jurnaliste (mă întreb dacă această persoană există cu adevărat sau o fi vorba despre vreun liber-cugetător care îşi ascunde curajos propriul nume) care “semnează” într-o gazetă “suverană” din punct de vedere editorial un atac calomnios la adresa mea. Desigur, nu s-a deranjat să îmi ceară un punct de vedere, aşa cum ar fi făcut orice jurnalist onorabil care-şi respectă meseria. Am convingerea că, de fapt, ţinta atacului nu am fost eu, ci postul de televiziune Publika TV şi cei aproape 400 de oameni pe care am onoarea să-i conduc. Mă gândesc că, atunci când porneşti la o luptă împotriva unor colegi de breaslă, onest este să îi priveşti în ochi, să ai curajul să îţi asumi afirmaţiile.

Eu şi colegii mei, jurnaliştii Publika TV, încurajăm libertatea de exprimare, dar insistăm ca toţi cei care au ales această meserie să o respecte şi să o practice cu demnitate. Altfel, riscăm să ne pierdem credibilitatea şi să ne trezim că ne e ruşine să ne uităm în ochii celorlalţi.

În aceste condiţii, îmi asum dreptul de a apela la justiţie pentru a-mi apăra demnitatea şi onoarea, dar mai ales pentru a apăra imaginea Publika TV.

Nu este prima dată când Publika TV este ţinta unor atacuri calomnioase. De la o vreme, atacurile s-au îndesit. Nu mai departe de acum o săptămână, unul dintre slujbaşii de la Guvern a lansat un atac dur la adresa televiziunii pe care o reprezint. Mă întreb dacă este doar o coincidenţă nefericită sau în spatele acestor cuvinte se ascunde mai mult de atât – o consecventă tentativa de defăimare a Publika TV.

În pofida atacurilor repetate, îi asigur pe telespectatorii noştri că jurnaliştii Publika TV îşi vor face datoria şi îi vor informa obiectiv şi în timp real, iar postul nostru de televiziune va rămâne ceea ce şi-a propus să fie încă din prima zi de emisie – o platformă de utilitate publică şi un spaţiu liber de dezbatere.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii