O poză cît 20 de procente

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

CEC-ul a terminat de numărat toate buletinele de vot, liderii PDM, PLDM și PL au anunțat că formează o nouă alianță pro-europeană, iar la Chișinău au căzut primii fulgi de zăpadă. Semn bun pentru viitoarea guvernare. Acum toți oamenii Moldovei sunt fericiți,  vin sărbătorile pe nou, apoi pe vechi, Republica Moldova are nu unul, dar doi brazi frumoși și noi ne vom bucura de stabilitate încă cel puțin 4 ani. Ca în povești, nu-i așa?

Dar ca să nu ne pară viața prea frumoasă, să nu uităm de Dodon, care va fi în viitorul Parlament al Republicii Moldova însoțit de 24 specimente rare, printre care și vestita “Marino4ka”. Eu dacă eram în locul lui Dodon, Marinei lor îi dădeam și bani, doar ca să părăsească partidul și să renunțe la viitorul mandat de deputat. Ion Ceban însă, cel care urla cel mai tare “jios alianța” cînd era la comuniști și spunea sus și tare că nu-i va uita pe trădătorii care l-au votat pe Timofti Președinte de țară, adică Dodon și Greceanîi, scrie acum pe facebook „Марина мы тобой гордимся!”. Da chiar, de ce nu? Ori omul defapt e pragmatic și își dă seama că cel puțin vor fi asigurați cu mîncare.

Iar dacă liderii partidelor pro-europene pun acum la cale formarea unei noi alianțe, Dodon și Greceanîi sunt la Moscova într-o vizită de “lucru”. Defapt, ei au plecat pentru o nouă poză cu Putin. Liderul de la Kremlin are vinerea inclus în agendă un punct care se numește “фотосессия с шестерками”. Au plecat de azi pentru a fi mîine primii în rînd. Vă dați seama că în spațiul fostei URSS, au rămas destui dodoni. Într-un articol recent, am scris că din cele 20 % obținute de SRL-ul lui Dodon, 10 % sunt ale lui Renato Usatîi, 7 % sunt pentru poza cu Putin și 3 % sunt defapt scorul real al acestei adunături de nebuni. Dodonii însă au insistat să mă convingă că defapt toate 20 % sunt pentru poza cu Putin.

Pentru că altfel n-are cum, poza nouă cu Putin, va fi mulțumirea lui Dodon pentru toți cei care și-au dat votul pentru SRL-ul său și pentru Marina în special. Pe panouri, sub poză va fi scris cu litere mari: Вместе, За Ебись!

Iar dacă în viitorul Parlament, Dodon va promova în continuare separatismul, așa cum o face acum la Moscova, declarînd că: “Drumul Moldovei spre Europa nu va trece cu siguranță prin Transnistria și, posibil, va fi unul fără Găgăuzia și fără nordul țării.”, atunci sunt toate șansele ca drumul lui Dodon să treacă cu siguranță pe la Procuratură apoi spre închisoare.

Sunt sigur, că pînă la urmă lui Dodon nu-i va ieși nimic, sau îi va ieși pe ochi totul, iar SRL-ul său nu va rezista mai mult de un an de zile. Cînd va veni timpul, fiindcă alianța nu are destule mandate, tot de la Dodon se vor găsi să voteze pentru viitorul candidat la funcția de Președinte al țării.

Așa îi este dat lui Dodon, așa îi este soarta… să fie folosit.

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole