O părere despre Mocanu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Şi proiectul Antimafie…

Am fost întrebat de către un cititor fidel al postărilor mele pe voxpublika, ce părere am despre Mocanu şi Mişcarea Antimafie.

Trebuie să recunosc, că îi dau o mare dreptate lui Mocanu şi îl încurajez în marea sa luptă contra mafiei de la guvernare şi a comuniştilor. Dedesubturile prezentate nouă muritorilor de rând, sunt de o mare importanţă, mai ales făcute de cineva, care mulţi ani a fost la cel mai înalt nivel al guvernării (consilier prezidenţial).

Schemele lui Plahotniuc sau Filat, manevrele lui Ghimpu sau Lupu, potlogăriile lui Voronin sau Tcaciuc, etc., nu cred că le prezintă cineva mai bine şi mai exact, decât Mocanu. Poate că nu aflam vreodată despre monopolul cărnii, despre cel al metalului feros, despre împărţirea sutelor de tone de cereale adepţilor PLDM, etc., dacă despre acestea nu vorbea iniţiatorul Mişcării Antimafie.

Pe de altă parte, faptul că în spatele lui Mocanu stau persoane, care anterior au lucrat pentru Plahotniuc, mă pune pe gânduri. Specific, în primul rând, fraţii Ţopa, mari businessmani şi deţinători ai unor conturi în zone offshore.

Nu încercaţi să mă contraziceţi, căci cunoscându-l personal pe tatăl fraţilor, care a făcut parte din nomenclatura sovietică, fiind mulţi ani şef-redactor la ziarul partidului comunist, Moldova Socialistă (redenumit ulterior în Moldova Suverană), mi-am dat seama că business-ul Ţopilor are un fundament comunist.

Aşa că, în concluzie – conceptul şi esenţa mişcării e de aplaudat, însă oamenii care-l promovează, nu prea sunt de încredere.

P.S. Doar după ce vor ajunge la putere, îşi vor arăta adevărata lor faţă, din păcate…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole