O oferta de nerefuzat!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Presedintele PD, Vlad Plahotniuc, neaga implicarea in situatia creata in jurul Jurnal TV. Mai mult decat atat, el vine cu o oferta de nerefuzat pentru trustul media: le propune sa-si mute televiziunea la General Media Group (GMG) alaturi de Publika TV, iar in schimb nu le cere nimic! Care trebuie sa fie raspunsul celor de la JTV? Cel mai probabil vor refuza. Iar asta ce inseamna? Ca problema lor este una inventata.

De 7 ani acest post privat de televiziune si-a axat activitatea strict pe critica Partidului Democrat. In sute sau poate mii de stiri Plahotniuc a fost criticat dur si niciodata omul de afaceri n-a raspuns la telefon pentru a comenta informatia. Intr-o zi patronul de la Frankfurt a obosit sa mai finanteze televiziunea sa de la Chisinau. Domnul Topa posibil a facut urmatoarea concluzie: Cu cat Jurnalul il ataca mai agresiv pe Plahotniuc (Ora expertizei, Ora de ras, Cabinetul din umbra, Jurnalele de stiri, Mai pe scrut, etc.) cu atat Plahotniuc devine mai puternic. Este un paradox care s-a transformat intr-o axioma politica a prezentului.

Chiria pentru Jurnal Trust Media (JTM) a costat mult, mai concret cate 37 mii euro lunar pentru spatiu oferit de prestigioasa firma Sky Tower. Decizia de a stopa finantarea avea sa-i afecteze negativ cel mai mult pe angajatii postului de televiziune, prezentatori, reporteri, tehnicieni, stilisti, soferi, etc. De aceea trebuia de gasit un vinovat. Pe cine daca nu pe Plahotniuc?…

Ironia sortii ! La scurt timp de la izbucnirea scandalului legat de „inchiderea” Jurnal TV s-a gasit un singur om care sa le ofere o solutie pentru toate problemele lor. O solutie buna pe care Val Butnaru, Durbala si Cheianu o vor refuza desigur. Chipurile ei sunt oameni cu demnitate, o demnitate mai mare decat a Platformei DA, Andrei Nastase si Victor Topa luati impreuna.

Finita la comedia!

Comentarii