O nouă viziune politică: PRO-MOLDOVA! Nu înseamnă anti-UE, nici anti-Rusia

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Pro-Moldova nu înseamnă anti-UE, nici anti-Rusia!, pdm vlad plahotniuc, partidul democrat

Vineri, 14 septembrie, la Chișinău, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Politic Național PDM, iar după aceasta liderul partidului a ținut un briefing de presă în care a anunțat deciziile adoptate. Cele mai multe reacții le-a produs anunțul lui Plahotniuc despre repoziționarea Partidului Democrat pe scena politică, declarându-se de acum încolo un partid Pro-Moldova. Anume ideia asta, Pro-Moldova, parcă le-a dat cu sare în ochi la mai mulți oponenți politici, care au sărit cu speculațiile, mai ales pe Facebook.

Unii au început a spune că PDM devine un partid pro-rus, alții că Partidul Democrat nu mai este un partid pro-european, per general reacții isterice, negative și ofensive. Iar acest lucru m-a surprins! Imaginați-vă că ești un partid la guvernare în Franța și zici că ești Pro-Franța, ce vedeți rău în asta? Nu însemnă că acest partid devine anti-SUA și nici pro-Rusia, înseamnă că acel partid în luare deciziilor politice va pune mai mult accent pe interesele poporului și mai puțin pe interesele țărilor vecine (chiar dacă face parte din UE). Dacă vreți asta este o politică egoistă, este exact la fel cum un individ se gândește în primul rând la el și pe urmă la alții.

Revenim la Moldova. Să fie clar la cei care au intrat în panică – Guvernul Filip continuă politica de integrare europeană, continuă implementarea Acordului de asociere la UE, inclusiv Acordul de Comerț Liber, dar pe lângă aceste politici se va axa mai aprofundat pe problemele oamenilor și pe căutarea soluțiilor: creșterea salariilor bugetariilor, majorarea pensiilor, mai multe drumuri bune, renovarea spitalelor, construcția de noi apeducte în special în localitățile rurale, noi puncte de colectare a deșeurilor și reciclarea lor, într-un cuvînt modernizare – asta înseamnă Pro-Moldova! Și nu trebuie să ne speriem de așa politică, ba din contra. E bine să fii patriot, să-ți iubești țara și să cotribui fizic și spiritual la dezvoltarea ei.

E bine ce fac alte partidele de la Chișinău? PSRM – pro Rusia, PUN – pro Unire, PAS – Pro Europa, iar în rezultat societatea este divizată în trei gupuri geopolitice antagoniste. În aceeși gospodărie dintr-un sat, frate cu frate se pot lua la bătaie după un pahar de vin din cauză că unul e cu Putin și altul cu Băsescu. N-ar fi mai frumos să fii ambii pro-Moldova?! Societatea noastră trebuie unită, dar cu an ce trece devine tot mai dezbinată, din păcate.

P.S. Credeți-mă că și Angela Merkel e pro-Germania, și Macron pro-Franța, și Trump pro-SUA, și tot așa mai departe.

Comentarii