O nouă lecţie pentru comunişti

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Din start aş vrea să precizez că mitingul, zis şi Marea Adunare Naţională, de astăzi din PMAN, nu mi-a prea căzut tronc la inimă. Şi nu din cauza acelui “nobil” scop de a spune un DA pentru Europa, ci deoarece majoritatea oamenilor prezenţi la acesta, au fost mai degrabă impuşi, decât au avut o prezenţă benevolă.

Acum însă, vreau să scot în evidenţă altceva. Obligaţi, impuşi, invitaţi sau cu proprie iniţiativă, cetăţenii s-au adunat astăzi în centrul capitalei într-un număr de zeci de mii.

Şi vrem – nu vrem, trebuie să-i atribuim acest merit Coaliţiei de la guvernare…

Făcând o paralelă cu marii reprezentanţi ai opoziţiei, comuniştii, care de ceva vreme ne tot sperie cu mişcări de amploare, vin să precizez că astăzi aceştia şi-au luat o mare ţeapă şi s-au trezit cu o lecţie de politică şi de atracţie a cetăţenilor.

Îmbătaţi de prostia şi nostalgia multora după pâinea şi salamul sovietic, comuniştii au tot sperat că această mascaradă se va desfăşura încă mult timp. Dar iată că cetăţenii (cu unele zeci de excepţii) s-au săturat de această nostalgie, iar cei 8 ani de guvernare comunistă le-au deschis la maxim ochii, vizavi de dorinţele şi interesele meschine ale comuniştilor.

Prin urmare, după cum am văzut, ultimele încercări ale comuniştilor s-au soldat cu câteva zeci de participanţi.

Astăzi coaliţia de la guvernare a adunat o sută de mii de oameni.

Deci, lecţia pe care le-a dat-o guvernarea fosilelor comuniste se poate rezuma la – Adio, comunişti! – evident sub forma unei lovituri fatale (vezi imaginea).

P.S. Totul are un sfârşit, chiar şi nostalgia…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole