O ironie despre rușii din toate timpurile și ceasurile

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În postul ăsta nu vreau decât să menționez o ironie. Toată lumea deja știe de incidentul cu Partiarhul Rusiei și ceasul șters, al cărui umbră, însă, e vizibil oglindită pe masă:

Sursa, precum și poza inițială, aici.

Acum mi-am amintit că am fost la o expoziție de fotografii aici, la Praga. O expoziție controversantă, precum îi era și denumirea. Și, văzând incidentul cu patriarhul, mi-am amintit de o poză de-acolo, de la expoziția vizitată.

Povestea e că atunci când rușii au luat Berlinul, la finele celui de-al doilea război mondial, a fost făcută o poză, rușii arborând steagul lor de-asupra orașului. În acel caz, ca și în cazul cu patriarhul Rusiei poza a fost perfecționată. Vorba era tot despre ceas. Și nu unul, ba chiar două, unul dintre soldați având pe ambele mâini câte un ceas, desigur sugerând că cel puțin unul dintre ele a fost luat de la germani.

Soldatul care ajută eroul principal arborarea flagului are, clar vizibil, două ceasuri, în poză. Totuși, poza care finalmente a întipărit victoria sovieticilor a fost aceasta:

Au ce au rușii cu ceasurile.

Scriu aici: http://nataliabejan.wordpress.com/2012/04/05/rusii-din-toate-timpurile-si-ceasurile/

Comentarii