“Nu sînt un om bogat , dar nici sărac”, Marian Ilici

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mai multe declaraţii incerte au fost făcute întru-un timp relativ restrîns de către reprezentanţii PD. Potrivit cărora, scopul principal al partidului nu mai este Integrarea Europeană a Republicii Moldova, ci prosperitatea ţării şi a cetăţenilor. Mai mult decît atît, partidul va fi cel care va prelua stînga majoritărară după 30 noiembrie.

Dar să le luăm pe rînd…

În primăvara anului trecut PD, în frunte cu liderul Marian Lupu, efectuau o serie de conferinţe de presă prin care sugerau electoratului de stînga că unica oportunitate a ţării ar fi Integrarea Europeană. Tot atunci au fost instalate corturi în fiecare raion pentru informarea cetăţenilor depre importanţa procesului respectiv. Iar dacă mai ţineţi minte, tot la îndemnului lui Marian Ilici a fost publicată şi o carte cu doleanţele cetăţenilor, care ulterior a fost înmînată demnitarilor europeni în momentul semnării acordului privind liberalizarea regimului de vize.

Ca ulterior, la un interval relativ restrîns de timp, să auzim că PD a renunţat la vectorul European în favoarea intereselor meschine de partid. Pe fundalul nenumăratelor presiuni executate asupra bătrînului Voronin de către Plahotniuc. Astfel, PD a reuşit nu doar dedublarea PCRM, dar şi anihilarea definitivă a acestuia prin excluderea lui Tkaciuc din jocul guvernării. Ori, după cum bine se cunoaştea PCRM demult era divizat în două grupări, cei care luptau pentru valorile PCRM în frunte cu Tkaciuc, şi cealaltă jumătate condusă de Reşetnicov şi Muntenu controlată nemijlocit de către Plahotniuc.

Pe fundalul acestor miş maşuri PCRM-ul nu mai are nici o valoare electorală, cu atît mai mult valoare politică, ceea ce permite PD-ului mobilizarea întregului elctorat de stînga în cadrul scrutinului electoral. Ori, anume acesta a fost scopul enunţat de Lupu, potrivit căruia electoratul de stînga va ieşi definitiv din captivitatea comuniştilor.

Mai grav este faptul că PD-ul nu este nici pe departe partidul cu valori europene, ci mai degrabă un partid lipsit de importanţă, un partid fără o traiectorie stabilă, cu un electorat mărginaş şi înbătrînit.

De asemenea, Lupu nu va avea niciodată curajul lui Filat de ai înfrunta pe toţi pentru binele poporului. Asemeni faptului cum de-a lungul carierei sale Marian Ilici s-a afirmat doar prin înălţimea sa, nimic mai mult.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Elena Nistor

Elena Nistor

Am absolvit facultatea de istorie, apoi cea de jurnalism. Am luat si masteratul. Sunt pasionata de politica. Cred ca prin acest blog, contribui la dezvoltarea pluralismului politic....

Ultimele articole