Nu se poate să fii chiar atât de …. Leancă . El trebuie să fie privatizat de PricewaterhouseCoopers!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am spus că Iu. Leancă este un prim ministru de umplutură. Un prim ministru de paie, care nu are idee pe ce lume trăiește. Pe lângă faptul că este un diplomat mediocru, el mai e și obraznic.
În al doisprezecelea ceas, după ce o.n.g.-urile au leșinat să i se plângă comisarului european pentru integrare, un neamț , care ține într-o mână biciul și în alta tot biciul, dar nu turta dulce pentru R.Moldova, Leancă a anunțat că documentele de concesionare ale Aeroportului Internațional Chișinău vor fi publicate pe site-ul ministerului economiei.
Necioplit, impertinent, cu apucături de mic dictator plângăreț, Leancă atenționează , totodată, reprezentanții mass media, prezenți la declarația lui după ședința guvernului, încheiată recent, să nu critice documentul. Cu alte cuvinte, reporterii trebuie să-l ridice în slăvi, să-l menajeze pe Leancă, fiindcă el ca și Filat s-au cocoțat în vârful guvernului cu ajutorul lui Dumnezeu. Iar Dumnezeul lor este iar Compania PricewaterhouseCoopers. Vedeți bine Compaina respectivă nu mai are nevoie de reclamă și ea anume i-a sfătuit să concesioneze Aeroportul Internațional Chișinău anume acestei Companii din Federația Rusă, acreditată într-un stat agresor care ocupă timp de 22 de ani R.Moldova.
Leancă freacă menta pentru ceai. PricewaterhouseCoopers nu putea nominaliza compania, fiindcă aceasta ar însemna că devine necredibilă pe plan internațional. Așa că, dacă traduc acest articol în limba engleză și-l expediez la PricewaterhouseCoopers, Leancă ar putea fi acționat în justiție. Sper, totuși că agenții din România ai Companiei vor transmite cele spuse de Leancă la Washington D.C. Mai sper că ambasada SUA va face public punctul de vedere al Companiei și va urmări ca publicul din R.Moldova să fie informat corect vis a vis de aberațiile lui Leancă.
Și, totuși, nu aceasta mă deranjează cel mai mult, pentru că judecătorii Curții Constituționale au demonstrat că pun interesul național mai presus decât interesul Păpușarului și al Contrabandistului. Mă deranjează faptul că Leancă este expresia fidelă a tontălănismului în istoria modernă a R.Moldova.
Leancă este prieten cu Natalia Snegur-Gherman, precum și cu Chiril Lucinschi, figuri importante în politica moldovenească la fel ca și babacii lor, ceea ce înseamnă că vom continua cu fermitate drumul nostru în infern. Ei toți au memorie scrută și locul lor nu este la guvernare pentru că transformă țara în clanul Snegur-Lucinschi. În al doilea rând ei trebuiau să întrebe de ce părinții lor Mircea și Petre nu se laudă cu performanța lor care a îngropat R.Moldova. E vorba de privatizarea după consensul de la Wasihington , proces în care ne-a consulat contra unor sume fabuloase tot Compania Pricewaterhouse Coopers.
Leancă, ai ceva de adăugat? Am spus că ești rău intenționat încă atunci când nu ai citit cartea ”Out of Control” ca să-l informezi pe Snegur despre intenția Rusiei de a crea în Transnistria o enclavă de tipul Kaliningradului. Am demonstrat că nu concepi evenimentele obiectiv în funcție de interesul național. Am scris că vii de la Moscova și nu poți gândi altfel, fiindcă te temi și de umbra ta.
Acum chiar m-ai dat gata cu această Companie. Aș mai vrea să știu cine v-a băgat-o sub piele după ce ne-a nenorocit cu consultările în materie de privatizare. Sau vreți să afirmați că privatizarea nu a fost făcută în interesul vostru – al lui Lucinschi – Stati, Snegur, Birștein, Filat, Diacov, Voronin, Plahotniuc etc., etc, în dauna poporului pe care-l mințiți cu jumătate de rachiu ca să vă voteze?
Banii sunt ceea ce-i interesează pe cei de la Pricewaterhouse Coopers. Națiunea, cine se îmbogățește și cine nu, nu-i interesează deloc.
Încrederea oarbă în consultanţi financiari străini a fost şi rămâne una dintre marele vulnerabilităţi ale guvernelor din ţări în curs de tranziţie. Autoritatea şi profesionalismul companiilor de consultanţă, care trasează liniile directoare conform cărora se desfăşoară procese economice importante, nu este contestată de nimeni, iar cei care manifestă dubii în privinţa bunelor intenţii ale „specialiştilor străini” sunt trataţi ca nişte paranoici nedemni de încredere.
Iurocica, pune mâna pe istoria modernă ca să vezi că favoriții tăi, Snegur și Lucinschi au nenorocit un popor cu consultanțele celor de la Pricewaterhouse Coopers. Câți trebuie să mai fiți acolo, împreună cu Lazăr și toți Efrimii ca să luați calcul lista impresionantă de clienţi importanţi ai PWC care au sfârşit într-un mod tragic: American International Group, TYCO, Kanebo, Global Trust Bank etc.
Am jurat să nu vă mai văd și să nu vă aud. Dar când văd cu câtă impertinență, cu cât cinism vă bateți joc de acest popor, nu pot să tac. Dar Snegur și Lucinschi, cei cu ”memorii” de ce nu sună alarma? Ajunge, domnilor, să vă erijați în fondatorii R.Moldova, căci nu ați făcut altceva decât să o îngropați. Fiți buni, puneți umărul și dezgropați-o. Mă tem, că nu vă duce capul la asemene lucruri sfinte!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole