Nu, Maia nu fuge. Ea face ceea ce știe mai bine – Nimic și stând pe loc.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Este inundat facebook-ul de zarvă că uite Maia Sandu candidează pe circumscripția diasporei în loc să aleagă o circumscripție din interiorul țării. Maia nu poate să plece nicăieri până nu este trimisă de cineva. Pe bune, la statutul la care pretinde ea ar trebui să candideze în interiorul țării, dar la ce bun să o facă? Totul este mult mai simplu.

Pentru a lupta pentru votul diasporei nu este necesar să ieși din birou și să discuți cu oamenii tete-a-tete. Tot de ce are nevoie e să facă postări sponsorizate pe facebook despre cât de tare îi pasă și că ea precis-precis este ”the one” care o să-i fericească pe toți moldovenii.  Că vezi, de ce pe facebook n-are cum să o alunge nimeni cu mătura, precum a fost în Orhei. Și nici n-o să-i dea întrebări incomode, că sunt trollii la datorie și administratorul paginii (plătiți din donații) care șterg comentariile și blochează oamenii. Și nici n-o să-i strige nimeni nimic în spate. Și nici fugărită din Biserică n-o să fie (ca Năstase în Franța).

Cu alte cuvinte, ea face ceea ce a deprins cel mai bine în ultimii ani – NIMIC.

Intuiesc undeva că scandalul iscat #acum îi convine de minune lui Năstase, pe care îndeplinindu-și misiunea Maia l-a adus deja în fața parlamentului. Mai departe depinde de dânsul. Și nu cred că omul ar dori și mai departe să împartă un scaun cu Maia. O să fie ținută și folosită mai pe urmă, dacă o avea Năstase din nou vreo problemă de imagine.

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉