Nu lăsați unirea să ne strice prietenia! (Doc, Foto, Video)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mișcările de Tineret „Urmașii lui Ștefan” și „Voievod” au desfășurat un miting de protest în fața Ambasadei României de la Chișinău.

Membrii ONG-urilor și-au arătat indignarea profundă în legătură cu decizia luată astăzi de Parlamentul României privind așa zisa declarație de celebrare a Unirii Basarabiei cu România.

Într-o adresare semnată de președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, care a fost transmisă ambasadorului român, Daniel Ioniță, membrii organizației susțin că declarația semnată de Parlamentarii României prezintă un pericol la adresa relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova, catalogînd-o drept sprijinire a acțiunilor de subminare a independenței și suveranității Moldovei

„Moldova și România sînt două state vecine care au multe în comun, ceea ce le permite să dezvolte relații de bună vecinătate și cooperare în domenii de interes comun. România este primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova și sperăm că aceasta s-a făcut sincer, fără interese ascunse și fără alte intenții de a influența viitorul acestei țări, în sensul periclitării independenței, suveranității sau integrității teritoriale a acesteia”, se mai arată în declarația transmisă ambasadorului României la Chișinău.

„Nu lăsați Unirea să ne strice prietenia!”, a spus în cadrul mitingului Roibu.

La rîndul său, Nicolae Pascaru, președintele Mișcării de Tineret „Voievod”, a declarat că ceea ce s-a întîmplat astăzi la București este de fapt un act de trădare.

„România trebuie să știe că moldovenii își iubesc țara, Republica Moldova care este o țară suverană și independentă. Noi nu mai avem o altă casă”, a menționat Pascaru.

Potrivit părerii lui, este foarte important ca și politicienii moldoveni să conștientizeze că banii, care vin de la București sînt pentru destrămarea țării.

Reprezentanții Mișcărilor de Tineret „Voievod” și „Urmașii lui Ștefan” susțin că adoptarea declarației de către Parlamentul român, sfidează bunele relații dintre statele noastre, care ar trebui să se bazeze pe principii de respect reciproc și bună înțelegere. Totodată, aceștia au atestat aplicarea dublelor standarde din partea Legislativului român, în sensul în care acesta singur nu respectă voința suverană a etnicilor maghiari din România, care cer autonomie.

Prin prisma celor expuse, membrii organizațiilor „Urmații lui Ștefan” și „Voievod” i-au cerul lui Daniel Ioniță să informeze Parlamentul României despre indignarea profundă a societății moldovenești în legătură cu declarația adoptată astăzi.

După mitingul din fața Ambasadei României de la Chișinău, protestatarii au depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfînt din Chișinău.https://noi.md/md/societate/un-grup-de-ong-uri-nu-lasati-unirea-sa-ne-strice-prietenia-video

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole