Noutăţi despre tăţi (n.a. toţi)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Noutăţi din stradă, auzite de la nişte bătrîni care vorbeau în rusă (n.a. pentru cineva vorbitul în limba rusă e un argument puternic):

– Cîndva Chişinăul era un sat mare, numit „Chişa”;

– Rîurile Prut, Răut şi Bîc erau fluviale (se putea călători cu barca), acum Bîcul şi o găină îl poate sări;

– Programa Buligăi e „perfectă”, dar „irealizabilă” (n.a. eu n-am citit programul electoral al candidatului Partidului Democrat); ce-i drept, recunoaşte „sursa”, cîteodată Buliga poate fi confundată cu Pavlicenco;

– Şeful FMI a fost prins şi acuzat de viol (n.a. asta o ştiam şi din mass-media), dar „sînge pe podeală, din tentativă de viol nu curge”. Afirmatia apartine „sursei” care susţinea că e medic de profesie;

– Nu trebuie să vină tinerii să ne conducă (n.a. recunosc, asta n-am înţeles-o nici eu);

– 16 din cele 25 de troleibuze noi aduse din Belarus au fost deja reparate.

Asta o vorbeşte poporul, fie el şi boşorog rus – e parte a poporului, ceea ce ne/vă spune mass-media, sînt „variante”. Stimaţi politicieni, şi vouă ar trebui să vă atragă atenţia „miturile” povestite astăzi în popor, pentru a le „dezminţi”, sau a le „alimenta cu noi dimensiuni mitice” – mă rog – în funcţie de candidat şi necesitate.

Comentarii