Noul pricaz al lui Putin pentru Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vizita președintelui Igor Nicolaevici Dodon la Kremlin este a șasea la număr din 2017.

Dodon a început Anul și-l termină tot cu indicații, care sunt, de fapt, niște pricazuri, iar acestea trebuiesc numaidecît îndeplinite.

Cel mai recent pricaz al țarului Putin a fost cel de a continua fărîmițarea Moldovei ex-sovietice,  un teritoriu și așa ciuntit de ruși în permanență.

1812, 1940, 1944, 1991-1992 și continuarea acestei fărîmițări Putin o vede în 2018, cînd se vor sărbători cei 100 de ani de la  Marea Unire a românilor din 1918.

Iată că Putin, prin pionii săi separatiști, președintele Igor Dodon și bașkanul Irina Vlah, au pregătit deja terenul pentru o nouă vînzare de pămînt strămoșesc către Imperiul Rus.

Putin nu-și poate închipui cum va avea în raza sa de influență electoratul Moldovei din ziua intrării în vigoare a Noului Cod al Audiovizualului, care îi va stopa  propaganda ideologică între Nistru și Prut.

Putin nu poate ierta guvernării proeuropene de la Chișinău angajamentele acesteia față de UE și NATO și extinderea colaborării cu acestea  în viitor.

Putin vrea să pună la pămînt și Ucraina, și Moldova, și România, și globul întreg!

Prin pioni alde Kim Jong Un, Krasnoselki, Vlah  și Dodon.

Conform planului urzit de Putin, în primăvara lui 2018 urmează să se desfășoare un referendum pe tot teritoriul Autonomiei Teritoriale Găgăuze „Gagauz Yeri”.

Un referendum cu tema: Doriți ca Găgăuzia să devină parte integrantă a Federației Ruse?

Adică după Crimeea și cele cîteva republici separatiste rusești din Ucraina, Găgăuzia ar urma să fie o nouă republică autonomă rusească, anexată, pe calea aerului, la teritoriul rusesc.

Chiar dacă Parlamentul de la Chișinău va anula acest referendum, Putin insistă, prin pionii săi, ca Găgăuzia să urmeze calea Nistreniei și să se separe de Moldova în 2018.

Au mai rămas cîteva luni.

Putin vrea o creștere de rating, în Anul realegerii sale drept țar al VelikoRusiei.

Anexarea Crimeii  l-a propulsat în vîrful tuturor sondajelor.

Rușii visează la Imperiul Rus de cîndva și orice nouă anexare de teritorii vine doar în beneficiul Kremlinului și al lui Putin, în special.

Iată de ce în 2018 țarul rus și-a planificat anexarea, de facto, a Găgăuziei, Nistreniei, dar și a republicilor separatiste din Gruzia și Ucraina la Federația condusă Veșnic de el.

Guvernarea de la Chișinău știe de acest scenariu diabolic.

Rechemarea ambasadorului dodonist Andrei Neguța de la Moscova este primul pas în stoparea pricazului de la Kremlin.

Rusia va trebui să-și retragă și ea ambasadorul acasă.

Și să știe că versul:  „Nici o palmă de pămînt din moșia noastră!” rămîne și azi actual pentru moldovenii care nu s-au preschimbat cu toții în… găgăuți!

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole